liberinteleorman.ro

Mălina Aciu și Alexandra Pătru, medaliate la Campionatul Național de Șah

11 aprilie 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

Provin din Alexandria, dar atunci când participă la competițiile dedicate sportului minții reprezintă alte zone. Este vorba despre șahistele Mălina Aciu și Alexandra Pătru, două alexăndrence medaliate la competiții importante, al căror talent este valorificat de cluburi din afara județului Teleorman. La Campionatele Naţionale individuale pentru juniori, de la Căciulata, desfășurate în perioada 30 martie – 9 aprilie 2015, fetele din Alexandria au obținut medalii la toate categoriile de șah.

Mălina Aciu, legitimată la CSM Focșani 2007, a ajuns în clasamentul final la categorii precum: șah rapid, clasic, dezlegări, blitz (14 ani), iar Alexandra Pătru, de la CS Universitar Ploiești, a ieșit învingătoare la șah clasic, rapid și blitz (12 ani). Cu aceste performanțe, cele două merg mai departe la campionatul european, competiție de a cărei amploare, cel puțin Mălina, nu este străină. Ea a participat la numeroase concursuri, este triplă campioană națională la șah și s-a calificat la Campionatul Mondial din Africa de Sud.

sah (2)sah (1)

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Adrian Florescu: ”Dacă vine Nițulescu în PMP, plec eu!”

Următorul articol

Tineretul social-democrat Teleorman s-a implicat în acțiuni caritabile, de Paște

Cele mai recente articole de Actualitate