liberinteleorman.ro

Mâine vor suna sirenele în Teleorman

20 aprilie 2017
Mâine, 21 aprilie a.c., în mai multe localități din județ (Islaz, Turnu Măgurele, Traian, Seaca, Viișoara, Fântânele, Zimnicea, Năsturelu, Bujoru și Pietroșani) va fi declanșat mecanismul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și vor fi acționate echipamentele de avertizare/alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice. Simulările se vor desfășura între orele 10:00 – 15:00 timp în care vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților. În acest interval de timp, locuitorii județului vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație. La nivelul județului există un total de 158 de sirene, dintre care 143 sunt sirene electrice și dinamice, iar 15 sirene sunt electronice. Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIȚIU”.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Sportivii de la CSS ALEXANDRIA – JUDO, rezultate bune la ,,Olympus Judo Tournament’’ LITOHORO-GRECIA

Următorul articol

Trupa Arhaic în colaborare cu Florin Thomith au făcut antologia poeziei românești într-o serată muzicală cu trăire intensă

Cele mai recente articole de Actualitate