liberinteleorman.ro

Mai mulți teleormăneni au primit citații din partea CNCD pentru că au jignit-o pe fina lui Drăgușin pe Facebook

Carmen Dumitrescu

Un număr important de persoane care au comentat pe Facebook în dreptul unor articole de presă, legate de felul în care finii primarului Victor Drăgușin se îmbogățesc din bani publici, au primit astăzi citații din partea Consiliului Național de Combatere a Discriminării. Cei în cauză, destul de numeroși înțelegem, au fost chemați la începutul lunii iunie la București, pentru a da explicații cu privire la opiniile pe care le-au avut pe Facebook în legătură cu familia Teodorescu, în speță, Cristina și Octavian (finii primarului Alexandriei).

Ziarul Liber în Teleorman a relatat povestea înfruptării din bani publici ai celor doi fini ai edilului, așa că nu mai reluăm. Precizăm doar că și Ziarul Liber în Teleorman a fost acționat în instanță de către soții Teodorescu, solicitând daune morale în valoare de 30.000 lei. Alături de publicația noastră s-a aflat în tot acest timp pagina de Facebook Alexandria, Teleorman, România, care a distribuit atât opiniile proprii, cât și link-uri către articolele publicației noastre, fapt care a atras cititori care și-au dorit să își exprime părerea. Aruncând o privire asupra comentariilor în cauză, constatăm că nici măcar nu putem discuta acolo despre jigniri, ci despre niște aluzii ale unor oameni deranjați de felul în care se îmbogățesc unii, numai pentru că au relațiile potrivite în administrația publică.

Iar aluziile vizează, după cum puteți vedea, ideea mâncatului din bani publici. În niciun caz, cei în cauză nu fac referire la aspectul fizic al doamnei Teodorescu, ci la modul hulpav în care a decis să trăiască din banii altora.

Astăzi, cei care au comentat s-au trezit cu citații la ușă. CNCD, instituție condusă de Tatiana Sandu, șefă a pesedistelor din Teleorman, a considerat justificată petiția Cristinei Teodorescu și a decis să cheme la București pentru explicații niște oameni nevinovați, care n-au făcut altceva decât să aibă curajul de a scrie păreri negative și critici la adresa finei primarului din Alexandria. Nu ne îndoim că există riscul ca ei să fie amendați. Și tocmai aici e problema: după ce că în Teleorman există o frică aproape bolnavă de a-ți spune punctul de vedere, vine CNCD, instituție care l-a penalizat până și pe președintele României, să dea un exemplu în sensul perpetuării fricii. Într-un județ în care libertatea de exprimare e oricum un lux.

Înțelegem din petiția pe care a trimis-o la CNCD că fina primarului, Cristina Teodorescu, crede că imaginea ei nu se mai poate repara și cere ajutor de specialitate. Poate era mai simplu să nu se înfrupte din banul public prin toate căile posibile. Și-atunci nu mai avea parte de critici pe Facebook. Dar e după faptă, nu după voia celor care greșesc!

Și mai interesant e faptul că unul dintre cei citați la CNCD, Dragoș Enache, ne-a povestit că acest episod nu este singurul neplăcut prin care a trecut, de când scrie liber pe Facebook: „Am fost sunat pe la începutul anului acesta de către cineva, care s-a recomandat a fi Ionuț Neacșu (fostul viceprimar al Alexandriei), care m-a sfătuit să nu mai scriu pe Facebook așa liber, că cine știe ce se poate întâmpla. Eu nu garantez că la telefon chiar era Ionuț Neacșu, pentru că m-am întâlnit cu el câteva zile mai târziu și nici măcar n-a menționat episodul. La puțin timp după, mi-am găsit mașina zgâriată în parcare.”

O altă persoană citată de CNCD ne-a spus că motivul chemării ei e faptul că a postat, în loc de comentariu, fotografia unei femei obeze. Fără a face nicio legătură cu Cristina Teodorescu.

Probabil că diagnosticul Cristinei Teodorescu nu e legat de vreo discriminare. El se numește „Sindromul Musca pe Căciulă” și, din păcate, chiar necesită ajutor de specialitate!

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dragnea a pesedizat mai multe instituții publice de la București cu teleormăneni slugarnici

Următorul articol

MODIFICĂRI ÎN PLAN RUTIER!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică