”Mafiotul” de la Vedea a transformat primăria în moșie și poliția în instituție care mușamalizează accidente

în Actualitate/Dezvăluiri

Monica Vasilescu

aurel draghiciÎn buletin se numește Drăghici Aurel și este primar la Vedea. Localnicii îl alintă ”mafiotul” și îi știu de frică, pentru că puțini cei din apropierea sa au scăpat nebătuți. Pe la colțuri, oamenii spun despre el că este plin de relaţii şi că în ciorba lui de primar nu suflă nimeni. Se crede Dumnezeul sătenilor din Vedea și stăpân absolut peste administrația publică locală. Drăghici îşi împarte existenţa de vătaf local între camuflarea fărădelegilor de ochii organelor şi împărţirea dreptăţii printre iobagii din localitate. Ambele manevre îi ies de minune, dovadă că în ciuda grozăviilor care se aud despre el, nimeni nu ia atitudine!

Gurile slobode ale satului nu se opresc să spună doar că Aurel Drăghici nu a renunțat la pulan nici după ce a părăsit structurile MAI. Povestea merge mai departe și, într-o scrisoare adresată redacției noastre, cineva a decis să denunțe, cu subiect și predicat, niște orori care vorbesc despre plaga sistemului administrativ și despre cultul personalității unui om, care a uitat că e vremelnic primar.

Unul dintre faptele incriminatorii o au în prim-plan pe fiica cea mare a primarului, Andreea, care, în urma cu o lună ar fi accidentat, cu autoturismul său, un biciclist la ieșire din Roșiorii de Vede, după care a părăsit locul accidentului și a curățat urmele de sânge de pe mașină, revenind ulterior în zonă împreună cu Aurel Drăghici. Se vehiculează că Drăghici ar fi mușamalizat totul, împreună cu foști colegi din Poliție, care ar fi întocmit un proces verbal de unde reieșea că Andreea Drăghici nu ar fi lovit victima cu mașina, deși martorii au susținut contrariul. În posesia noastră a ajuns și un certificat medico-legal, în care sunt specificate constatările în urma examenului obiectiv, dar și biletul de ieșire din spital al persoanei lovite, pe numele său Mircea Stoian.

Am primit, publicăm !

Cetățenii comunei Vedea vă mulțumesc pentru curaj ! În sfârșit, cineva are îndrăzneala de a da în presa locală comportamentul abuziv al primarului Drăghici Aurel, un om fără caracter care încalcă la orice pas legea. În comuna Vedea a introdus, prin stilul său polițienesc, frica, teama, hărțuirea oricărui cetățean care are curajul să-l înfrunte, să-i spună adevărul. Face totul pentru buzunarul lui. În primărie este o atmosferă de teroare, mulți funcționari încălcând legea după cum dorește Drăghici Aurel, în folosul lui. De exemplu, secretara Joița Viorica întocmește dosarele de ajutor social ilegal, în special pentru cei de la care primarul a cumpărat pământ la preț mic, cu promisiunea că îi va trece la ajutorul social sau, din contră, îi va tăia dacă nu acceptă. Tot secretara a întocmit contracte de arendă și le-a și înregistrat ilegal în favoarea firmei SC DEEA AGROCOMPANY SRL, a fiicei primarului, în nod abuziv față de fișa postului. Această firmă a luat pământ în arendă, cumulat la un loc, prin abuzul primarului, adică al tatălui, care, personal, și-a trasat hotarele în câmp, așa cum a vrut, lăsând terenul unde avea dreptul, conform arendei și contractelor închiriate. A folosit forța, venind cu bătăuși. Deși s-au făcut sesizări din partea cetățenilor cu drept de proprietate, nu s-a întâmplat nimic. E mai presus de lege. Are bani, are putere…

Tot prin mijloace frauduloase a obținut, prin intermediul mamei sale, Drăghici Cristina, fonduri de la APIA, el semnând în fals adeverința în anul 2013 și 2014. Mai târziu, adică în 2014-2015, a aplicat o altă tactică, arenda în numele fiicei sale, Drăghici Andreea, comasând terenul cum a vrut și unde a vrut.

Abuzurile acestui primar sunt greu de scris pe hârtie de un cetățean simplu, ele vor trebui cercetate, de la fraudare fonduri europene, calitatea tuturor lucrărilor nefuncționale (alimentare cu apă, canalizare, asfaltat), fals și uz de fals în înscrisuri, la eliberarea de acte din primărie numai contra ”atenții”, spălare de bani, prin cumpărarea pe numele mamei sale a 100 ha teren arabil, cu 400 lei pensia sa.

Este cunoscut ca fiind un om violent, mergând până la a bate pe oricine îi stă în cale. Ex.: Mitrache Tudor (coaste rupte), Tudorache Florea, Neagu Florin, Alexandrescu Ștefan, arbitru de fotbal. Un caz aparte îl reprezintă fosta secretară Sandu Florina, care a fost nevoită să se pensioneze, fiind lovită cu capul de pereți la alegerile din 2012, pentru că nu a acceptat falsificarea votului. Trăiește un coșmar, are așchie osoasă în măduvă, fiind neoperabilă. A fost umilită după ani de serviciu. El instigă fostele colege de serviciu împotriva ei, este grav bolnavă și este vânată în continuare ca să nu vorbească. Drăghici Aurel are multe dosare, fiind protejat de foștii săi colegi (unii) și cu oarece cunoștințe la Parchetul Roșiori. De aceea, vedem în gestul dumneavoastră de a publica ilegalitățile comise de primar curajul de a ne adresa și altor organe, DNA sau DIICOT.

Dacă primarul Drăghici Aurel lovește cetățenii cu pumnul și palma, fiica lui, Drăghici Andreea, îi lovește cu mașina și fuge de la locul accidentului. În data de 23 iulie 2015, în jurul orelor 14.45, în zona de agrement (Dorila), în direcția de mers Roșiori-Coșoteni, Drăghici Andreea, fiica primarului Drăghici Aurel, cu mașina BMV, TR-07-RON, cu partea dreaptă, l-a lovit pe Mircea Stoian, care mergea regulamentar cu bicicleta. Acest om a fost în comă la spital, la București, și acum are mari probleme cu cheaguri la cap și e neoperabil deocamdată.

Problema este că accidentul este mușamalizat de Poliția Roșiori, cu toate că cineva a anunțat atunci 112. Au venit doi agenți, Mustățea și Iordan, de la Circulație, foști colegi, care au încercat să dea totul pe autor necunoscut. Familia a fost mult timp împiedicată să facă sesizare, bicicleta i-a fost dată după două zile, gata reparată. Totul a fost înscenat de Drăghici Aurel, pentru fiica sa, care a părăsit îndată locul accidentului. Multe zile și-a trimis oamenii să vadă dacă acest om moare sau nu, totul în stil mafiot. Fiica sa, Andreea, se afla în mașină cu doi băieți, care, inițial, au coborât, dar a venit mama sa, cu Loganul, și au plecat împreună, lăsându-l într-o baltă de sânge. Accidentatul lucrează la Grădinița de pe Mihai Eminescu și locuiește în apropiere, dar nimeni nu l-a contactat din familia Drăghici. Se vrea ascunderea adevărului, deși știu mulți, dar le e teamă.

Nu ştim cât de adevărate sunt poveștile scrise de cetățeanul anonim, dar un lucru este clar: telefoanele noastre au sunat în draci după dezvăluirile din urmă cu două săptămâni, în care am relatat matrapazlâcurile edilului șef de la Vedea și faptul că la noi legea se aplică selectiv, în funcție de rangul celor implicați. Deci, materie primă mai avem și o putem pune la dispoziție și organelor de cercetare, dacă se hotărăsc să nu mai aibă ”orbul găinilor” în cazul lui Aurel Drăghici.

P.S.: Prin comună se povestește că Teodor Nițulescu îi face vizite lui Aurel Drăghici. Probabil că asta este doar o bârfă, deși, sincer, ne-am fi mirat dacă pe lângă acest primar s-ar fi aflat Maica Precista…

IMG_3060

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*