Mafia sălilor de sport înflorește în Teleorman. Sala de sport din Orbeasca, lăsată în paragină imediat după construcție…

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

Sălile de sport, stadioanele, pistele de alergare constituie investiții prioritare. Pentru că nu e nimic mai firesc decât să le asiguri celor tineri condiții pentru a se dezvolta armonios. Însă, în Teleorman, unele dintre aceste investiții sunt doar niște mijloace de a băga bani în buzunarele firmelor de casă ale partidului unic, urmând ca ele să nu servească niciodată scopului pentru care au fost gândite.

O situație foarte interesantă, dar revoltătoare, întâlnim în comuna Orbeasca. Acolo, primarul Gheorghe Budică îți povestește cu ochii scânteind de mândrie cum a făcut el o mulțime de lucruri bune pentru comună. Unele pot fi considerate așa, căci în Orbeasca am văzut cu ochii noștri școli și grădinițe bine îngrijite. Dar tot cu mândrie ne arăta primarul de acolo o sală de sport construită recent. Deși suma investită este confidențială, iar sursa fondurilor incertă, este vizibil faptul că ceva bani s-au cheltuit. Au trecut aproape doi ani de la finalizarea proiectului și acum sala de sport pare a fi un loc în care se organizează chefuri, nu competiții sportive. Sticle de bere, mizerie cât cuprinde și multă dezordine, însă nimic nu mai spune ceva despre destinația inițială a acestei investiții. Practic, beneficiarii direcți sunt văduviți de niște avantaje pe care statul român le-a prevăzut pentru ei. În tot acest timp, tinerii din comună sunt revoltați. Ei își doresc să facă sport și întreabă dacă vreodată vor avea dreptul de a-și exercita acest drept în grandioasa sală construită pentru comunitate. Noi n-am știut să le dăm un răspuns, dar vom ilustra cu fotografii, dincolo de orice comentarii, starea jalnică a unei săli de sport aproape noi, care arată ca după război.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*