Lui Petre Iancu Petricioaia îi dârdâie epoleții! Șeful Poliției Locale Roșiorii de Vede este acuzat de hoții jenante

în Dezvăluiri

Monica Vasilescu

petricioaiaSingura preocupare a multor indivizi care au fost puși să conducă o instituție este politica. De asta ne-am lămurit. Alde Lolek și Bolek plătiți de stat habar nu au ce atribuții au alăturate posturilor primite prin mânării de partid, freacă menta toată ziua, fac jocuri, stau drepți în fața cui trebuie și încasează pentru asta lefuri domnești! Și nu se mulțumesc doar cu atât.

La Poliția Locală Roșiorii de Vede, șef este Petre Iancu Petricioaia, alias ”comisarul Șoric”. Băiatul cu freza pe spate patronează unitatea de poliție cu atribuții în domeniul ordinii şi liniştii publice, precum şi al pazei bunurilor, pe lângă altele (pe care unii dintre cei care îmbracă haina statului abia le înțeleg, fiindcă pe vremea când erau gardieni publici nu aveau nevoie de prea multă școală).

Petricioaia, probabil cel mai ineficient șef de unitate pe care o structură de poliție din Roșiori l-a avut vreodată, după cum spun, pe la colțuri, cei care îi sunt subalterni, ar fi comis un furt de un râs sonor, la care se vor închina în semn de ”Doamne ferește” chiar și hoții de duzină.

Dacă la cel mai mare nivel – DIICOT – Alina Bica este acuzată că ”înfășca” mii de euro, aici, pe plaiuri roșiorene sărace, șeful poliției locale s-a bucurat la câteva bucăți de fier. Semnalam într-un articol anterior dispariţia centralei termice de la Stadionul Textila din Roșiorii de Vede, aflat în proprietatea municipiului şi păzit de lucrătorii din subordinea domnului ”comisar”. După multe întrebări în stânga și în dreapta, am aflat că această centrală, care cântărea aproximativ o tonă, a fost subtilizată şi vândută la fier vechi. Misterul pieirii centralei a fost elucidat recent și îl vom desluși în acest material, realizat cu largul sprijin al cititorilor nostri fideli.

Conform informațiilor detaliate și dovedite primite la redacție, Petricioaia ar fi ordonat (gest pe care îl face foarte des cu mare plăcere) mutarea centralei, de la locul ei, spre o locație în care se colectează fier vechi. ”În vara anului trecut, scriați despre dispariția centralei termice de la fostul stadion Textila, stadion aflat în proprietatea Primăriei Municipiului Roșiorii de Vede, dispariție de care Comisarul Șoric nu era străin. Între timp, Comisarul Șoric a lăsat să se înțeleagă că povestea centralei buclucașe nu a fost decât una inventată, niște băieți de bine au inventat totul doar ca să-i păteze imaginea de comisăraș imaculat și drăgălaș. Numai că astăzi avem dovada! Filmul misterioasei dispariții, nu unul regizat, ci unul real, cu personaje cât se poate de reale, cu nume reale și binențeles, unele cu rezonanță maximă în pitoreasca urbe Roșiori, cum ar fi nimeni altul decât faimosul polițist de partid – Petricioaia Iancu Petre, alias Comisarul Șoric”, scrie în bilețelul alăturat unui CD pe care am regăsit o înregistrare interesantă, pe care o puteți urmări aici: VIDEO

În filmulețul video ajuns la redacția ziarului, paznicul de la obiectivul cu pricina, care avea în pază și buclucașa centrală, povestește cu lux de amănunte, în ordine cronologică, șirul evenimentelor din ziua în care obiectul de încălzit a părăsit incinta stadionului și a poposit „la conservare în centrul de colectare a fierului vechi, la nea’ Titi în magazie.

Iată ce am aflat de la subordonatul lui Șoric, agentul de pază Lucian Dună: „În jurul orelor 07.50 a venit cu un graifer, la poarta obiectivului, numitul nea’ Titi, care a spus că vine din partea directorului Petricioaia să ridice centrala termică, să o ducă la el, la centrul de fier vechi. Am sunat pe șeful de serviciu, Marinel Gabriel, i-am spus despre ce este vorba și i-am zis să-l sune pe dl. director să vadă ce spune în legătură cu centrala. A zis că este cam de dimineață, dar să aștept puțin până vorbește cu el. Între timp, l-am întrebat pe nea Titi, ce părere are despre centrală, cam câte kilograme ar avea. Acesta a spus că după ce o taie cu autogenul poate să o pună pe cântar, dar este de părere că ar avea peste o tonă. Am primit apoi telefon de la șeful de serviciu, Marinel Gabriel, și mi-a transmis că din ordinul domnului director să-l las pe nea’ Titi să ia centrala și să o ducă la el la centrul de colectare fier vechi spre conservare. În cupa graiferului, nea’ Titi a luat centrala și a plecat. Nu mă interesează ce a făcut cu ea, am executat un ordin, eu nu am luat niciun șfanț, am să spun cui i-am dat-o și din ordinul cui”.

Nu știm cine a luat banii proveniți din vânzare și nici dacă Neacșu Ilie a scăzut-o din inventar, că am auzit că-l macină această problemă. Știm, însă, că hoțiile jenante nu s-au oprit la centrală. Iar în edițiile viitoare vom prezenta scene dintr-un alt film, de data aceasta cel al dispariției unor grinzi de salcâm, avându-i ca protagoniști pe Petre și subordonații săi, Marian și Aurel, știu ei de ce.

În puține cuvinte, ceasul lui Șoric ticăie. Nu numai că se apropie alegerile locale și nu se știe dacă PSD va mai fi pe val la Roșiori și, prin urmare, dacă Șoric va mai continua să domnească într-o funcție în care face legea, nu o respectă, dar are și câteva plângeri, iar anul viitor are toate șansele să fie preluat spre o dreaptă judecată de către cei care mai fac Justiție în țara asta. Până atunci, contemplăm la modul cum conflictul moral și penal tronează asupra unui individ al sistemului, fapt ce spune totul despre maniera în care o autoritate publică se prezintă astăzi omenirii. Și… cu un asemenea om al legii, de ce i-am mai blama pe hoții asumați?!

P.S.: Auzim că refulatul care își mângâie epoleții mai des decât respiră are la adresa noastră niște înjurături pe care le scuipă ca pe seminţe la meci. Nu-i cu supărare… Știm că o să strângă toate cojile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*