liberinteleorman.ro

Ludovic Orban, la Teleorman: ”Președintele organizației județene trebuie să fie un bun manager, să fie liberal, să nu facă niciun compromis cu PSD”

3 aprilie 2017

Monica Vasilescu

Alegerile din PNL se apropie vertiginos și, la nivel național, doar Ludovic Orban și-a asumat fățiș candidatura. Și nu doar că și-a anunțat intenția de a fi șeful liberalilor, el a început o campanie internă în toată regula, iar în această perioadă ia la pas toate județele pentru a-și face principiile cunoscute. A ajuns și la Teleorman. Săptămâna trecută a purtat discuții cu baza partidului și, chiar dacă grupurile de aici au găsit prilej să-și spună păsurile locale, unii dintre ei au prins răgaz să-și exprime susținerea față de Orban, care ar vrea un drum înainte pentru PNL-ul slăbit. După ce a calmat, pentru moment, spiritele prea vii din PNL Teleorman, într-un interviu acordat ziarului Liber în Teleorman, Ludovic Orban a remarcat că organizația județeană a partidului are, în principal, probleme legate de atitudine și a identificat modalitatea de a fi dusă spre propășire.

 

Reporter: Domnule Orban, întâi, aș vrea să-mi spuneți în ce atmosferă s-a desfășurat întâlnirea cu membrii de partid pe care ați avut-o la Alexandria…

Ludovic Orban: A fost un dialog interesant. A avut și unele aspecte care nu țineau neapărat de venirea mea, ci de procedurile de organizare a adunărilor generale, de chestiuni legate de norme de reprezentare, care au mai puțin legătură cu candidatura mea. Sunt foarte mulțumit după întâlnirea asta și am simțit chiar simpatie și sprijin în Organizația PNL Teleorman.

Nu ați simțit că partidul este format din mai multe grupuri?

Sunt trei candidați, practic. E firesc să aibă fiecare candidat susținătorii lui, dar nu a existat niciun derapaj. A fost o atmosferă civilizată și colegială, iar felul meu de a fi este unul care îndeamnă spre cooperare, spre competiție civilizată și marcată de fair-play și chiar le-am sugerat că oricare dintre ei va câștiga să aibă grijă și de celelalte echipe și, după alegeri, să meargă mai departe cu toate motoarele.

Credeți că vor face asta?

Nu pot să vă spun, dar eu am încredere că va fi o campanie civilizată și până la urmă discernământul membrilor PNL va duce la cea mai bună alegere.

Dumneavoastră cunoașteți organizația de aici de foarte multă vreme și știți cum a evoluat în timp. Sunteți mulțumit de modul în care arată ea acum?

Nicio organizație a PNL nu a arătat bine în ultimele alegeri parlamentare. Chiar și performanța de la locale nu a fost pe măsura așteptărilor, dar aici sunt mai puține vinovății legate de funcționarea la nivel județean, ci mai mult de imaginea foarte proastă care a venit de la centru și care a afectat performanța fiecărei filiale.

Nu ne spuneți pe cine susțineți la nivel de județ?

Eu candidez la șefia PNL și nu pot să am preferințe. Dacă îmi exprim preferința pentru cineva, nedreptățesc pe altcineva. Eu vreau să unesc partidul, nu vreau să generez nemulțumiri într-o tabără sau în alta. Asta în primul rând. Al doilea motiv pentru care nu voi nominaliza pe nimeni pleacă de la concepția mea despre ceea ce înseamnă partid politic. Eu sunt democrat în profunzime și cred că, în situația în care ne găsim astăzi, cei care trebuie să decidă soarta PNL, cei care trebuie să decidă cine să-i conducă la nivel local, județean și național sunt membrii Partidului Național Liberal, conform gândirii lor, conform propriei percepții, conform propriului discernământ. Dacă eu aș avea o opțiune s-ar putea să influențez într-un fel sau altul deciziile lor, pentru că s-ar putea ca aceia care mă simpatizează pe mine aici, în județul Teleorman, să voteze cu cineva doar pentru că mă plac pe mine, nu pe el, ca și candidat. Oamenii trebuie să aleagă pe cine consideră ei că poate să conducă la performanță filiala. În ceea ce mă privește pe mine, eu sunt un om de echipă și fac echipă cu oricine va fi ales în biroul județean ori la conducerea organizațiilor locale pentru că mai cred un lucru, că orice membru al partidului poate să facă o carieră dacă respectă câteva reguli, să se implice în activitatea partidului, să contribuie la toate luările de poziție ale partidului. E loc pentru toată lumea în PNL.

Nu ați dorit să nominalizați nicio preferință dintre cei care candidează la Teleorman, dar ne puteți spune ce fel de atuuri trebuie să aibă viitorul președinte pentru a putea reîntregi partidul?

Președintele organizației județene trebuie să fie un bun manager, un bun comunicator, să aibă spirit de echipă, să fie liberal, să nu facă niciun compromis cu PSD, să ducă o bătălie corectă, o bătălie bazată pe argumente, să aibă grijă să construiască partidul, să-l dezvolte în toate localitățile în care nu am înregistrat performanță, să construiască echipe care să fie competitive peste tot.

Dacă tot ați adus vorba despre compromisuri, credeți că Liviu Dragnea și-a băgat colții un pic în PNL Teleorman?

Vreau să cred că nu. Nu am simțit asta. Mie toți colegii de aici mi s-au părut destul de determinați în bătălia care va urma, care nu este una simplă, pentru că, să fim cinstiți, aici rechinul de Teleorman a sufocat județul și a dus foarte mare parte din populația județului în stare de dependență, de ajutoare sociale, de pensii sociale și foarte mulți nu votează neapărat după cum le dictează conștiința, ci în funcție de nevoile imediate, lucru care a dus la crearea artificială a unu electorat care este înclinat să voteze cu PSD, iar această stare trebuie depășită.

Ce aveți cu Teodor Nițulescu?

Nu am nimic personal, dar nu consider că o persoană care a trecut prin multe partide poate reprezenta un câștig pentru Partidul Național Liberal. Eu am spus asta de mult, de când fostul președintele interimar dădea semne că ar vrea să-l aducă în partid.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

După ce a pierdut procesul cu Primăria Turnu Măgurele, Mihai Marian Florin cere scuze

Următorul articol

Bișnițarii vechi și noi…

Cele mai recente articole de Interviu