liberinteleorman.ro

Ludovic Orban i-a vizitat pe liberalii din Teleorman: ”Orice membru de partid poate candida pentru funcția de conducere, dacă îndeplinește criteriile”

29 martie 2017

Monica Vasilescu

Ludovic Orban se află în campanie de promovare a principiilor sale pentru a obține votul de încredere al liberalilor pentru șefia partidului și vizitează județele țării, de câte două ori. Astăzi s-a aflat la Alexandria pentru o întâlnire cu baza PNL Teleorman. În cadrul unei conferințe de presă, la care a fost însoțit de președintele PNL Teleorman – Eugen Pîrvulescu și de parlamentarul Mara Calista, liderul liberal a spus că și-a depus primul candidatura la șefia PNL, cu gândul de a oferi Partidului Naţional Liberal forţă, credibilitate, identitate şi caracter. ”Ştiu că, dacă voi fi ales preşedintele PNL, nu mă aşteaptă o perioadă de mărire şi de glorie, ci, dimpotrivă, mă va apăsa o răspundere uriaşă. În campania pentru alegerea preşedintelui PNL mi-am propus să ajung în fiecare judeţ de câte două ori”.

Ludovic Orban nu a vrut să-și exprime preferințele la șefia PNL Teleorman, rezumându-se la un răspunsul diplomat, că va face echipă cu acela care va fi ales. ”Eu candidez la șefia PNL și nu pot să am preferințe. Dacă îmi exprim preferința pentru cineva, nedreptățesc pe altcineva. Eu vreau să unesc partidul, nu vreau să generez nemulțumiri într-o tabără sau în alta”.

Acesta s-a referit și la mult discutata formă de alegeri, spunând că în privința normei de reprezentare a existat o recomandare din partea BPN, deși fiecare decide așa cum dorește, să se țină cont atât de procentul obținut în alegeri, cât și de numărul de voturi. Să se țină cont în proporție de 50% de procentul obținut și în proporție de 50% de numărul de voturi.

Întrebat despre candidatura lui Teodor Nițulescu, Orban a spus că orice membru de partid poate candida pentru funcția de conducere, dacă îndeplinește criteriile. ”Am înțeles că domnul Teodor Nițulescu nu este membru de partid. Ceea ce-mi doresc este ca alegerile la toate palierele să permită membrilor PNL să voteze liber, conform propriilor convingeri, conform propriului discernământ și să-i aleagă pe acei oameni pe care îi consideră cei mai potriviți pentru funcțiile de conducere ale partidului, atât la nivel local, cât și la nivel județean și național”.

La candidatura lui Teodor Nițulescu s-a referit și actualul președinte al PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, după ce a anunțat că astăzi și-a depus dosarul pentru a obține șefia fără provizorat. ”Sigur că nu aș fi dorit să umbrim această conferință cu o știre tristă pentru domnul Nițulescu: nu este membru al PNL. Îl avem în sală și pe fostul președinte al PNL (nr.: Cristi Barbu) și vă poate confirma că dânsul nu există ca membru de partid la PNL Teleorman, deci, nu poate candida. Nu putem să luăm un om de pe stradă sau unul care cochetează cu alte partide să-l punem în fruntea unui partid foarte serios cum este Partidul Național Liberal”.

Mai multe despre impresia lui Ludovic Orban după discuțiile cu membrii partidului puteți citi în ediția print a ziarului Liber în Teleorman.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Povestea privatizării TelDrum, în bani mulți și cuvinte puține – Unde sunt acțiunile la purtător ale lui Dragnea?

Următorul articol

Accident rutier cu victime la Roșiori

Cele mai recente articole de Actualitatea politică