liberinteleorman.ro

Liviu Dragnea și Bombonica, împreună… în același dosar

6 aprilie 2016

Monica Vasilescu

bombonica

Pe Liviu Dragnea și pe Bombonica îi mai leagă acum doar anchetele penale… Cei din Teleorman știu că, pe când Liviu Dragnea era șef la Consiliul Județean Teleorman, doamna Bombonica era șef serviciu la Protecția Copilului și primea simbrie de la stat, de la instituția condusă de soț, pentru o slujbă la care nu o durea capul mai deloc. Acum au aflat și anchetatorii, care au început să dezlege lanțul slăbiciunilor din vremea domniei lui Dragnea la Teleorman. Așa că, după ce au luat-o la întrebări pe fosta soție a baronului, procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus extinderea urmăririi penale față de suspectul DRAGNEA NICOLAE LIVIU, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: – instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, – instigare la fals intelectual, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: În perioada iulie 2006 – decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții.

În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă. Această conduită infracțională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei precum și operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare. Suspectului Dragnea Nicolae Liviu i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală, conform unui comunicat de presă.

La ieșirea de la DNA, Liviu Dragnea a declarat că le cunoaște pe acele persoane despre care se discută în dosar, dar nu a avut nicio intervenție în caz. „Este vorba despre același dosar în care a fost chemată și soția mea. Sunt suspectat că două angajate de la Protecția copilului care n-ar fi venit la servici… și că eu aș fi îngăduit acest lucru, în 2006. Normal că le cunosc, însă nu am intervenit”.

Întrebat dacă fosta soție știa că angajatele respective nu vin la muncă, deși încasau salariu, Liviu Dragnea a răspuns că „e bine când soția mea când discută, să discute cu procurorul, n-are atâta experiență să vorbească cu voi presa.”

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Directia de Sanatate Publica Teleorman a marcat Ziua Mondiala a Sanatatii

Următorul articol

Sportivi din Alexandria, la campionatul european de karate s.k.d.u.n. Nürnberg – Germania

Cele mai recente articole de Actualitatea politică