Liviu Dragnea se duce iar la garaj. Instanța a decis că poate munci

în Actualitate/Actualitatea politică

Liviu Dragnea și-a recăpătat dreptul la muncă în închisoare, potrivit unei decizii a Curții de Apel București și se poate întoarce la atelierul auto.

Liviu Dragnea nu mai avea drept de muncă la Penitenciarul Rahova, după ce a acordat un interviu prin Skype fostei sale consiliere Anca Alexandrescu. Fostul președinte al PSD declara atunci că este bine la Rahova, la garaj, unde muncește zilnic: „Uite, sunt pe la garaj la Rahova, mai o sudură, mai o reparație”. „Sunt bine, m-am tăiat la o mână, m-am reparat”, a precizat el. Liviu Dragnea a fost internat în spitalul din penitenciar pentru scurt timp. Avocata sa – Flavia Teodosiu a spus că acesta s-a rănit la mână în timp ce repara o ușă la o autospecială.

Fostul pesedist va lucra în continuare la atelierul auto al Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa de trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.

Dreptul la muncă este un beneficiu care aduce după sine, pe lângă antrenarea în activități în timpul perioadei de detenție, reducerea pedepsei.

Potrivit prevederilor Noului Cod Penal, Liviu Dragnea ar putea fi eliberat condiționat după ce a executat 2/3 din pedeapsa de 3 ani și jumătate, adică 2 ani și 4 luni.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. familia noastra , ii doreste tot binele din lume, ptr. ca-l merita …..a fos si cred ca mai este un om adevarat si bun in coparatie cu restul politicienilor care au mai ramas .

  2. Dragnea a recîștigat dreptul la muncă în penitenciar, iar cei odihniți, dreptul la formarea guvernului, deși nu au câstigat alegerile. Se ceartă cu disperare pentru a forma o coaliție, moartă din fașă. Așa progres – mai rar, sau la noi – ca la nimeni. Cu stomacul gol, celor orbiți de ură față de Dragnea și în extaz când vine vorba de liberali, le va pieri elanul.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*