liberinteleorman.ro

Liviu Dragnea, în gura DNA! Noi cercetări într-un dosar TelDrum

1 octombrie 2018

Monica Vasilescu

A condus Teleormanul, unul dintre cele mai sărace județe ale țării, vreme de 13 ani, iar acum se ocupă de România. Din funcțiile de deputat, ministru, vicepremier, iar acum președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea face aranjamente guvernamentale prin care amicii săi încasează teancuri de bani pe lucrări de drumuri realizate de ”firma de curte”, care are ca deviză: ”Construim pentru viitor”. Cu alte cuvinte, bani scurși din buzunarele statului, via TelDrum. Sunt lucruri pe care toată lumea le-a auzit la colțul stăzii, iar procurorii s-au hotărât să le investigheze. După cinci ani de la închiderea dosarului TelDrum, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis astăzi să dea curs cererii DNA privind redeschiderea urmăririi penale în dosarul ce îl vizează pe Liviu Dragnea. Este, de fapt, o nouă faptă de abuz în serviciu, cu noi ramificații pentru posibile fraude cu fonduri europene. Ancheta urmează să fie derulată in rem pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Dosarul a fost clasat în 2013, perioadă în care Liviu Dragnea renunța la funcția de preşedintele al Consiliului Județean Teleorman pentru cea de parlamentar. Tot astăzi, Instanța Suprema s-a opus reinvestigării privatizării Teldrum, fapta fiind prescrisă.

„Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. În temeiul art.335 alin. (4) şi alin. (41) Cod procedură penală, confirmă redeschiderea urmăririi penale dispusă prin ordonanţa nr. 117/II-2/2018 din 03 iulie 2018, în dosarul nr.337/P/2009 (986/P/2014) al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei numai in rem şi numai cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de art.132 din Legea nr.78/2000 raportat la art.248 Cod penal de la 1969. Menţine celelalte dispoziţii ale rezoluţiei din data de 14 octombrie 2013, respectiv cele referitoare la neînceperea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de stabilire cu intenţie a unei valori diminuate a activelor unei societăţi, prevăzută de art 10 lit. a) din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu, în sumă de câte 130 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi 01 octombrie 2018”, a hotărât ÎCCJ.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Protest mass-media sub atacul puterii

Următorul articol

Redeschiderea dosarului Teldrum a fost amânată de Tribunalul Teleorman, din cauza unei confuzii în citarea părților

Cele mai recente articole de Actualitate