Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat astăzi în cazul dosarului angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În cazul lui Liviu Dragnea, judecătorii au decis o condamnare cu executare de 3 ani și șase luni. În aceste condiții, Dragnea va trebui să se predea la cea mai apropiată secție de poliție și va fi încarcerat chiar astăzi.
Totul a pornit de la sistemul inventat de Dragnea pentru recompensarea militanților PSD mai răsăriți. Practic, pentru că nu puteau fi plătiți în mod direct de partid, aceștia erau angajați temporar pe la Teldrum, după care erau direcționați către DGASPC, considerată dintotdeauna pepiniera de cadre a partidului roșu.
Se pare că majoritatea angajaților DGASPC interogați de procurori ar fi mărturisit că Dragnea a pus bazele unui serviciu special în cadrul instituției, dedicat membrilor devotați de partid. De angajații acestui serviciu nu se atingea nimeni, iar directorii instituției nu aveau legitimitatea de a-i întreba pe cei în cauză de ce nu se prezintă la program. Și să nu uităm că la acea vreme Dragnea era președinte de consiliu județean, având în subordine DGASPC-ul și pe toți oamenii care luau decizii acolo.
Unul dintre angajații departamentului de Resurse Umane din cadrul DGASPC le-a spus procurorilor că toți cei care aveau funcții de răspundere fuseseră avertizați că nu trebuie să fie prea curioși în privința programului de lucru al membrilor de partid: “Încă de la angajare ni s-a spus de către directorii instituției că persoanele angajate nu o să prea vină la serviciu în cadrul centrelor în care figurau, deoarece acestea vor lucra în cadrul organizației PSD Teleorman. Niciun angajat, nici șefii de servicii în care figurau angajate cele două, nici colegii de serviciu nu aveau curaj să ceară explicații privitoare la absența de la serviciu a Adrianei Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica sau în legătură cu faptul că aceastea doar încasau salariul și lucrau, de fapt, la PSD”.
De asemenea, se pare că toți directorii din DGASPC erau la vremea aceea membri PSD, iar DGASPC era într-o relație de subordonare cu Consiliul Județean Teleorman, astfel încât era imposibil ca cineva să vrea să-l deranjeze pe liderul pesedist suprem cu întrebări stupide, de genul: ”De ce nu vin femeile astea la program?”