Liviu Dragnea are, din nou, emoții. Mâine sunt programate noi audieri în dosarul Belina

în Actualitatea politică

Liviu Dragnea are, din nou, emoții. Mâine sunt programate noi audieri de martori în dosarul Belina, de data aceasta vor da declarații cei din firma de pază și câțiva angajați ai Consiliului Județean Teleorman.

Instanța a stabilit următorul termen în acest dosar pe 03.12.2019, ora 11.00, sala 243, și un altul pe 10 decembrie, ora 10.00, sala 147.

Până acum au dat declarații mai mulți angajați în diverse instituții publice, implicați în procedura de adoptare a hotărârii de guvern prin care insula Belina și brațul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, proprietate a statului, au trecut din administrarea Ministerului Mediului – prin Apele Romane, în administrarea CJ Teleorman și apoi la celebra firmă TelDrum.

Și Adrian Gâdea, fostl șef al CJ Teleorman a fost audiat. „Nu știu”, „Nu cunosc”, „nu am auzit”, „am citit despre asta în rechizitoriu” au fost cuvintele pe care le-a rostit acesta la termenul trecut. Gâdea a stat aproape 5 ore în fața judecătorului Bogdan Alexandru Dari de la Tribunalul București, magistratul care trebuie să soluționeze dosarul Belina.

În rechizitoriul procurorilor, personajul ”cheie” este Liviu Dragnea, procurorii precizând că liderul PSD se comporta ca adevăratul posesor al insulei Belina.

„Mijloacele de probă administrate în prezentul dosar au relevat o legătură apropiată între S.C. TEL DRUM S.A. şi numitul LIVIU DRAGNEA, a cărui prezenţă în repetate rânduri, pe Insula Belina, închiriată de S.C. TEL DRUM, a fost dovedită.

Acesta nu a fost prezent singur, ci, în general era însoţit de apropiaţi din anturajul politic, după cum rezultă din declaraţiile martorilor Vasile Dâncu, Victor Viorel Ponta, Sorin Grindeanu, care au dat curs invitaţiei formulate personal de către numitul LIVIU DRAGNEA, sau de persoane rămase neidentificate, care îl însoţeau pe insulă, aşa cum reiese din declaraţia martorului Constantin Apăvăloaie şi înscrisurile denumite foi de zbor, care atestă numărul de persoane însoţitoare.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Ii dau inca 1000 de ani. El si cu El Chapo, iau parnaie pe 23 de vieti. Sa tot intri in politica din Romania. Cum ai deschis gura, cum ti ai luat un mileniu de parnaie. Probabil Dragnea are ceva vise politice si cei care l au ascuns inainte de alegeri, vor sa se asigura ca nu iese pana la 70 de ani

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*