liberinteleorman.ro

Liviu Dragnea a înființat încă o firmă. Domeniul-cheie în care vrea să facă bani

28 martie 2024

Liviu Dragnea, fostul președinte al Camerei Deputaților și o figură controversată în politica românească, a luat o nouă direcție în afaceri, punând bazele companiei LND Trading SRL. Această nouă entitate comercială are ca obiect principal de activitate comerțul cu ridicata al materialului lemnos, a materialelor de construcții și echipamentelor sanitare, conform codului CAEN.

Numele firmei, LND, este o abreviere a inițialelor lui Liviu Nicolae Dragnea, marcând astfel implicarea directă a fostului politician în acest proiect, așa cum obișnuia să facă în trecut cu mașinile sale pentru a fi cunoscute în Teleorman. Administratorul companiei este Cristian Alin Turcu, din Turnu Măgurele, care deține și 10% din acțiunile firmei. Celelalte 90% procente ale companiei îi aparțin lui Liviu Dragnea. Firma are sediul în București.

Această mișcare a fostului politician vine în urma eliberării sale din închisoare și este văzută ca o încercare de a se reinventa în lumea afacerilor, după ce ani la rând fiul său a înființat un portofoliu consistent de firme în domeniile esențiale care produc bani. Dragnea a demarat și o afacere în domeniul energiei.

Liviu Dragnea s-a apucat de afaceri oficial

După doi ani și jumătate de la eliberarea din închisoare, Liviu Dragnea s-a apucat de afaceri în mod oficial și investește într-un sector extrem de atractiv și profitabil: energia. Pe data de 24 noiembrie 2023, acesta a înregistrat societatea Energy Multi Sistems SRL, în care deține 30% din părțile sociale.

Alături de Liviu Dragnea, alți doi asociați au investit în această nouă afacere. Mihai Sebastian Romulus deține, de asemenea, 30% din părțile sociale, în timp ce Dănuț Ungureanu deține 10%. Interesant este faptul că societatea Dami Procons International, specializată în lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, are, de asemenea, o cotă de 30% în Energy Multi Sistems SRL.

Revenirea lui Liviu Dragnea în lumea afacerilor stârnește interesul opiniei publice, dat fiind parcursul său politic și perioada petrecută în închisoare. Amintim că acesta a deținut mai multe companii din umbră, cum ar fi TelDrum și alte firme cu profit considerabil, pe numele supușilor.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Doliu: A murit preotul Cristea Gabriel de la Biserica Scurtu Mare

Următorul articol

Tânăr beat și fără permis, în traficul din Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitate