Liviu Dragnea a ieșit pentru prima dată din închisoare! Audieri cu ușa închisă la Tribunalul București

în Actualitatea politică

Liviu Dragnea a ajuns la Tribunalul București, unde urmează să fie audiat în dosarul fostului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, acuzat de fapte de corupție.

Condamnatul Liviu Dragnea a fost scos astăzi din penitenciarul Rahova și adus sub escortă la Tribunalul București. El a ajuns în jurul orei 12 la instanță și urmează să fie audiat în calitate de martor în dosarul fostului președinte al Camerei Deputaților – Valeriu Zgonea.

Judecătorul de la Tribunalul București a decis ca ședința de judecată să fie secretă.

Procesul în care Valeriu Zgonea, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi primit mită pentru numirea unei persoane într-o funcţie publică, a început în ianuarie 2019  la Tribunalul Bucureşti.

În dosarul ajuns la Tribunalul Bucureşti, anchetatorii au ataşat mai multe discuţii purtate, în 2013, de Valeriu Zgonea cu cel care a recunoscut în faţa procurorilor că i-a cumpărat bună-voinţa, astfel încât fiica sa să obţină o funcţie în administraţia centrală. Inclusiv convorbirile în care Valeriu Zgonea s-a plâns de problemele întâmpinate în partid.

Stenograme din dosarul lui Valeriu Zgonea:

Valeriu Zgonea: Stai, mă, că mă cert cu Dragnea, că Dragnea voia să pună el subsecretar…

Dumitru Dobrică: Îi nebun la cap?

Valeriu Zgonea: Pe cuvântu’ meu! Deci… Acuma l-am convins!

Liviu Dragnea a fost audiat, în calitate de martor, şi a negat orice discuţie cu Valeriu Zgonea ori cu Victor Ponta despre numirea în funcţia respectivă. Cel din urmă a fost şi el chestionat, la DNA, despre numirile pe care le-a semnat, în calitate de premier, şi le-a girat în calitate de preşedinte al PSD.

Dumitru Dobrică: O să vă-ntrebe domnul prim-ministru în seara asta dacă sunteți de acord!

Martor: Păi e-aicea, da` nu știu dacă mă-ntreabă!

Dumitru Dobrică: Vă-ntreabă! (….) De ce-am vrut să vă spun? Că, acuma fie… Știți cine m-a ajutat și Dragnea pusese ochii și pe ăla și Vali i-a spus: Nu-i adevărat! Și i-a spus lu` Victor: Nu, mă, rămâne cum am stabilit pentru Buzău! Că am promis și rămâne la Buzău!

Între 2012 şi 2013, Valeriu Zgonea ar fi acceptat de la fostul consilier judeţean Dumitru Dobrică plata unor vacanţe şi construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna. La schimb, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor ar fi ajutat-o pe fiica lui Dumitru Dobrică să obţină o funcţie publică importantă, spun procurorii.

Liviu Dragnea va da astăzi declarații, cu ușa închisă, nu se știe încă de ce judecătorul de caz a luat această decizie.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*