liberinteleorman.ro

Liderii PNL Teleorman: “Căderea guvernului Ponta e o chestiune de câteva săptămâni”

11 iunie 2015

conferintaCarmen Dumitrescu

În cursul zilei de astăzi, 11 iunie, liderii PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu şi Cristi Barbu, au convocat mass-media  la o conferinţă de presă, pentru a discuta moţiunea de cenzură depusă de PNL la Parlament şi pentru a da unele detalii legate de acţiunea de pichetare a Prefecturii Teleorman, programată pentru mâine, 12 iunie, cu începere de la ora 11.00. Dacă iniţial, liberalii teleormăneni şi-au propus să plece cu o parte dintre oameni la Bucureşti pentru a protesta şi acolo, ulterior ei s-au răzgândit şi au decis să-şi folosească toate efectivele la Alexandria. Autorităţile le-au dat autorizaţie pentru acţiunea de protest fără niciun fel de probleme sau impedimente,  singura solicitare a primarului Victor Drăguşin către protestatari fiind aceea de a nu deteriora mobilierul urban şi de a păstra curăţenia. Evident, au început să circule zvonuri prin oraş că, tot mâine, cei de la PSD vor organiza o acţiune simultană de susţinere a lui Victor Ponta, însă, contactat telefonic pentru a lămuri lucrurile, Victor Drăguşin a declarat că nu va permite aşa ceva. Şi atitudinea este mai mult decât normală, nefiind cazul declanşării unor lupte de stradă la Alexandria, la care autorităţile să fie părtaşe.

În cadrul conferinţei de presă, cei doi lideri ai PNL s-au declarat încrezători în faptul că guvernul Ponta va pica în scurt timp, moţiunea de cenzură de mâine fiind doar un prim pas.  Eugen Pîrvulescu a declarat, la unison cu al său coleg – ambii având o grijă teribilă de a  se “completa” unul pe altul pe toată durata conferinţei de presă – că trecerea moţiunii de cenzură ar conferi judeţului Teleorman o şansă pe care n-a avut-o în douăzeci de ani: “Pentru mâine, PNL Teleorman şi PNL România face un apel către toţi parlamentarii, către conştiinţa oamenilor, indiferent din ce partid fac parte să voteze moţiunea de cenzură. Guvernul acesta trebuie să plece, pentru că a îngrădit un drept fundamental al românilor. Am văzut fel şi fel de reacţii. Cei din PSD au făcut un scut împotriva democraţiei, un scut în jurul domnului Ponta, lucru care este strigător la cer. Trebuie să credeţi în noi că acest guvern va cădea! Nu ştiu cât mai durează. O săptămână, două… mâine… depinde! Este doar un pas mâine. În acelaşi timp, căderea guvernului e o perspectivă pentru Teleorman, un judeţ care stă de douăzeci de ani sub cisma PSD. Este un nou început şi pentru Teleorman!

Pe de altă parte, Cristi Barbu a promis că forţa Opoziţiei teleormănene se va vedea în numărul foarte mare de participanţi, la acţiunea de pichetare a Prefecturii Teleorman fiind anticipată sosirea în Alexandria a peste şapte sute de persoane: “Şi-au anunţat şi alţii, oameni care nu sunt membri de partid, intenţia de a participa la acţiunea de la Alexandria de mâine. PNL nu se va opri însă la această moţiune de cenzură, în caz că nu pică guvernul mâine. Oricum, până pică guvernul e o chestiune de câteva săptămâni…”

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Din precauţie, liberalii teleormăneni renunţă la acţiunea de protest de la Bucureşti

Următorul articol

Universitatea Alexandria rămâne în Superligă

Cele mai recente articole de Actualitatea politică