liberinteleorman.ro

Liderii “ noului PNL” din Teleorman nu apar în stenograme, deci… gura nu le miroase

PNLCarmen Dumitrescu
După “scurgerea” în presă a stenogramelor ședinței PNL de la Bistrița, multă lume e curioasă cu privire la discuțiile care se petrec în spatele ușilor închise în cadrul noului PNL din Teleorman. Pentru că nici aici nu dă nimeni pe-afară de unitate. Dimpotrivă, aripa democrat-liberală se luptă cu oamenii proprii, în timp ce aripa liberală e mai însetată de putere ca oricând, mulți dintre membri având profunde înclinații fratricide. Gurile rele spun că în barca PNL ar fi existat niște discuții destul de aprinse în ultima vreme și că, dacă ar fi existat stenograme, mulți am fi avut acum motive serioase de amuzament. Dar, în lipsa stenogramelor, trebuie să ne mulțumim doar cu declarațiile celor doi lideri ai noii structuri politice, lideri care strigă la unison că la ei în partid e pace și frăție până la capăt.
Astfel, liderul PNL, Eugen Pîrvulescu are convingerea că stenogramele de la Bistrița reflectă doar o situație izolată, pentru că, în cadrul noii formațiuni politice, colaborarea funcționează mai bine decât s-a preconizat: “Stenogramele de la Bistrița nu reprezintă nimic. E un caz izolat acela. La noi în partid, la nivel județean nu sunt probleme. Evident, fiecare dintre noi își dorește să se afirme, dar nu privesc acest lucru ca pe un impediment. E foarte bine că vrem să ne afirmăm cu toții! Asta e și ideea într-o echipă puternică: să aibă posibilitatea de afirmare toți cei care o compun. Și nu e firesc să te temi de partener. Eu, personal, nu mă tem de niciun coleg. Pentru că lupta nu se poartă între colegi, ci cu adversarul. Eu zic că în Teleorman ne înțelegem bine, dar e firesc ca pe alocuri să avem și păreri diferite, că oameni suntem.”
Pe de altă parte, nici Cristi Barbu nu consideră că există probleme serioase la nivelul noii formațiuni politice, de natură să ducă partidul în declin, chiar înainte de intrarea la guvernare: “Eu cred că la Bistrița a fost o ieșire necontrolată și nimic mai mult. La noi, partidul e unit! Sigur, uneori mai apar disensiuni, dar la urechile mele n-a ajuns până acum nicio situație problematică. Eu cu Eugen (n.r. – Eugen Pîrvulescu) colaborez extrem de bine și, mai nou, am reușit să ajungem la un acord și cu Florin Titirișcă. Acum lucrăm împreună ca o adevărată echipă. Și vreau să fie foarte clar că dușmanul nostru e în exterior și noi nu avem nimic de împărțit în interior.”
Ambii lideri ai PNL susțin, în plus față de toate acestea, că în luna iunie, noul PNL va prelua guvernarea. Suntem curioși, totuși, la ce oră, în iunie?

Advertisement

1 Comment

  1. Lupii tineri măăă, hauuuu uuu uu u

    Cum e vorba aaia… leii și tigri sunt animale puternice, la fel și lupii. Dar, nu vezi lupi dresați la circ.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ioana Ghergu a împlinit 100 de ani

Următorul articol

Vorbește-le despre mine !

Cele mai recente articole de Actualitatea politică