Licitație caritabilă la Alexandria pentru copiii cu autism: „Câți dintre noi au văzut un copil care suferă de autism ca pe un erou? „

în Actualitate/Dezvăluiri

Un grup de fete inimoase din județul Teleorman și-au pus din anul 2016 toate forțele laolaltă, pentru a da niște șanse în plus copiilor cu autism. Între timp, echipa s-a mărit, la fel ca și numărul copiilor avuți în grijă, așa că nevoile lor au crescut. Însă, la fel ca și ceilalți copii, copiii cu autism sunt extrem de creativi, uneori chiar geniali, atunci când vine vorba de exprimarea prin artă. De aceea, la Asociația „Dincolo de autism”, această latură a copiilor cu dizabilități este foarte încurajată. Creațiile copiilor vor fi, de aceea, scoase la licitație pe data de 5 decembrie, astfel încât munca celor mici să fie valorificată în sensul unei șanse suplimentare: achiziția unui set de testări ce va folosit la depistarea timpurie a copiilor cu nevoi speciale, implicând un screening în grădinițe.

Vicepreședintele Asociației „Dincolo de autism”, Andreea Sărban Enescu, împreună cu echipa ei, și-au dedicat ultimele luni pregătirii acestei licitații, care va avea loc la Alexandria, pe data de 5 decembrie, în cadrul elegant asigurat de Restaurantul Unicom.

„Suntem terapeuți, colegi, prieteni, familie. Din anul 2016 ne ocupăm cu îmbunătățirea calității vieții copiilor cu dizabilități. Chiar dacă nu ni s-a spus, avem tendința ca întotdeauna atunci când auzim cuvântul eroi să-l asociem cu personaje din desene animate sau filme, cu oameni care au schimbat fața omenirii sau şi-au dedicat întreaga carieră în folosul altor oameni. Câți dintre noi au văzut un copil care suferă de autism ca pe un erou? Un copil pentru care fiecare zi este o luptă? Un copil care a venit pe lume fără un manual de utilizare? Un copil pentru care destinul a ridicat un zid invizibil între “lumea lui” … şi lumea noastră? Se spune că o poză valorează cât o mie de cuvinte. Dar o mie de cuvinte nerostite cât valorează? Sau rugăciunile spuse în noapte, când tot ce rămâne în cameră este: Copilul, Părintele şi Dumnezeu? Par lucruri atât de triste încât ai crede că sunt desprinse dintr-un film, dar ele sunt atât de reale pentru un copil cu o poveste specială.„, povestesc fetele din Asociație.

Andreea, vicepreședintele Asociației, are însă proiecte care ar putea susține viața dificilă a copiilor cu dizabilități: „Ca orice asociație care se luptă cu această problemă, întâmpinăm probleme financiare. Pentru a promova munca continuă şi talentul copiilor noştri şi pentru a ne putea susține în bune condiții activitatea, vă invităm la prima ediție a licitației Asociatie Dincolo de Autism. Cu multă dragoste, emoție şi spirit de echipă vor fi puse la dispoziția publicului obiecte făcute în cadrul asociației noastre. Cu fondurile strânse dorim să achiziționăm un set de testări ce ne va folosi în următorul nostru proiect: depistarea timpurie a copiilor cu nevoi speciale, implicând un screening în grădinițe.

Astfel, licitația caritabilă are ca obiectiv promovarea creativității celor mici, dar și sprijinirea lor financiară, astfel încât pe termen mediu, asociația să poată funcționa și mai eficient, iar șansele celor care au nevoie de susținere să crească în mod considerabil. Sunt așteptați toți cei care își doresc să aibă acasă un obiect de artă făcut cu grijă și mult efort de copiii-eroi ai Asociației, contribuind astfel la împlinirea unui vis uneori aproape imposibil: apropierea de normalitate.

1 Comment

  1. Putini au autism pe bune. Eu chiar am vazut copii cu autism. Insa societatea noua, IT, cei care fac copii la 45 de ani, cam cred ca toti au copii cu autism pt ca facand copii la asa varsta tarzie, copii, care sunt o imagine a parintilor, devin retrasi si singuratici.

    In Anglia au nume pt tot. Nu mai sunt copii cu inteligenta scazuta sau ridicata, sunt copii cu talente diferite.

    Autiamul e greu de identificat si trebuie o rabdare uriasa si resurse nelimitate, pt a scoate geniul dintr-un copil cu autism. Insa copii cu autism pot deveni geniali

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*