liberinteleorman.ro

Liberalul Adrian Savu s-a jucat cu deșeurile periculoase și a fost un pic reținut

12 septembrie 2019

În urma unor percheziții desfășurate în cursul zilei de ieri în județul Teleorman, patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore. Printre acestea se află și liberalul Adrian Savu, care ar fi administratorul companiei acuzate de faptul că ar fi îngropat deșeuri medicale în apropierea râului Teleorman, la marginea satului Slăvești.

Se întâmpla pe 20 august, când Inspectoratul de Poliție al județului Teleorman, prin serviciul său de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, a descoperit deșeuri medicale abandonate în vecinătatea râului Teleorman. Situația a fost considerată de o gravitate deosebită, în condițiile în care există posibilitatea ca respectivele deșeuri să se fi infiltrat în râu, expunând la îmbolnăvire pe cei care au utilizat apa din zonă. La data respectivă, polițiștii au găsit abandonate într-o groapă, cu suprafață de aproximativ 50 mp și adâncimea de circa 3 m, deșeuri medicale ambalate în recipiente de colectare (saci, bidoane, cutii de carton/plastic).

Firma responsabilă de plantarea acestei veritabile bombe biologice este Eco Pastel SRL, o companie specializată, culmea, chiar în colectarea deșeurilor periculoase, administrată de liberalul teleormănean Adrian Savu. Ca să înțelegem exact cât de gravă e problema, trebuie descris pe scurt mecanismul. Eco Pastel are contracte cu diverse instituții medicale de la care preia, contra cost, deșeuri periculoase. Ulterior, firma ar trebui să ducă respectivele deșeuri către o altă companie specializată în distrugerea lor. Plătind, deci, o parte din încasări. Lucru pe care Eco Pastel nu l-a mai făcut, maximizând profitul prin îngroparea deșeurilor.

Așa se explică de ce compania, cu numai doi angajați, înregistrează anual o cifră de afaceri de peste 100.000 lei. De altfel, în 2018, prin Eco Pastel au trecut 184.068 lei. Adrian Savu, liberal vechi al județului, a ajuns ieri în arestul IPJ Teleorman, împreună cu alți trei suspecți, urmând ca instanța să-i judece faptele în cel mai scurt timp.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Deținutul Liviu Dragnea se plânge, din nou, judecătorilor

Următorul articol

Foto: Urmărire ca-n filme în Alexandria! Polițiștii au depistat 45.200 țigarete de contrabandă

Cele mai recente articole de Actualitatea politică