Liberalismul îi priește lui Florică Mara. Afaceristul a încheiat contracte cu statul în valoare de peste 26 milioane lei numai în 2018!

în Actualitatea politică/Din culisele politice

Carmen Dumitrescu

După cum relatam și într-un articol precedent, trecerea la liberalism i-a adus omului de afaceri Florică Mara un succes de neînchipuit. În Teleorman, locul în care există încă destui copii care n-au mâncat în viața lor o ciocolată. Însă asta nu contează, pentru cei care înțeleg politica într-o cheie actuală. Cum să îi explici lui Florică Mara, de exemplu, că în politică intri când ai ceva de dat comunității, nu atunci când intenționezi să-ți rotunjești profiturile firmei? N-ai cum…

În articolul precedent remarcam trei contracte de milioane (la propriu) încheiate de firma lui Florică Mara, numită narcisist S.C. Mara Prod Com SRL, cu trei primării galbene din județul Teleorman, exprimându-ne în același timp suprinderea că o firmă specializată în alimentație publică s-a apucat de construit drumuri și sistemele de alimentare cu apă. De unde o avea Florică Mara resursele umane și tehnice pentru noile lucrări pe care și le-a asumat nu prea reușim să ghicim. Dar totul pare extrem de ciudat și, mai ales, de periculos pentru sănătatea județului Teleorman și pentru ceea ce înseamnă politica în interiorul lui.

Acum, căutând mai în detaliu, am descoperit că nu numai PNL îi dă lui Florică Mara de lucru, ci și administrațiile pesediste, de unde se vede clar că undeva, în ecuația putere-opoziție la nivel de Teleorman e o hibă stranie. De exemplu, la Spitalul Zimnicea, unde jocurile sunt făcute de PSD, Florică Mara a obținut în luna decembrie a anului 2018 un contract de furnizare a cărnii de pasăre. Contractul nu este foarte mare și, în plus, el se pliază pe ceea ce știam că înseamnă S.C. Mara Prod Com SRL în județ.

Ceea ce nu înțelegem, însă, e un contract obținut în luna octombrie de către firma lui Florică Mara cu Primăria Brânceni. Acolo se pare că relativ proaspătul liberal a primit în dar de la administrația locală un contract de lucrări pentru construcția de balasturi în localitate, în valoare de 99.000 lei.

Cu două luni mai devreme, aceeași companie închiria un autogreder Primăriei Plosca și obținea pentru serviciul făcut suma deloc neglijabilă de 34.500 lei. Nici aprilie 2018 nu a fost o lună proastă pentru firma lui Florică Mara, pentru că atunci „specialiștii” lui Mara începeau să pietruiască drumuri în localitatea Bujoru, iar Mara obținea în schimb un contract de 407.781 lei.

Foarte interesant ni s-a părut și contractul cu Primăria Botoroaga, unde Mara câștigă un contract de execuție a terenului de sport din localitate. Suma pe care el a încasat-o pentru lucrare se ridică la 273.091 lei. Privind în SEAP, remarcăm faptul că anunțul primăriei a fost publicat pe data de 5.04.2018, la ora 12.13. Atribuirea către Florică Mara are loc la nici jumătate de oră după acest moment. Cât noroc, nu?

Calculând doar valoarea contractelor pe care le știm sigur, pentru că sunt publicate în SEAP, remarcăm faptul că anul 2018 i-a adus proaspătului liberal, trecut pe la toate partidele înainte, contracte cu statul în valoare de 26,677,445 lei. Un an profitabil, credem noi. Deși intrarea într-un partid, oricare i-ar fi numele, n-ar trebui să aibă nimic de-a face cu profitul în afaceri. Dar cum să explici toate astea unui om care nu poate pronunța cuvântul „pneumoftiziologie”?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*