Liberalii promit că Policlinica din Alexandria va fi reabilitată! De unde vin banii

în Actualitatea politică

Policlinica Alexandria este un izvor de infecție de ani buni și nicio autoritate nu a băgat-o în seamă până în prezent, subfinanțarea fiind cronică, iar pacienții revoltați de condiții, dar fără putere.

De foarte mulţi ani, la imobilul în care funcționează Policlinica județeană din Alexandria nu s-a efectuat niciun fel de reparație majoră, nu s-a mai băgat niciun leu, ceea ce a făcut ca respectivul așezământ de sănătate publică să ajungă într-o avansată stare de degradare.

Acum, cei de la PNL promit că Policlinica va fi reabilitată.

„După 30 de ani în care nu s-a investit nimic concret în Policlinica din Alexandria, am reușit să obțin finanțare pentru reabilitarea unității sanitare, atât de importantă pentru teleormăneni.

Premierul Florin Cîțu a înțeles că în județul nostru sunt multe investiții de făcut și m-a asigurat că îmi va susține proiectele. Aproximativ un milion de euro sunt alocați proiectului de reabilitare a Policlinicii din Alexandria.

Încă din copilărie cunosc această Policlinică. Aici veneam cu părinții, la medicul meu, când aveam o problemă de sănătatate. Pot spune că, practic, am observat cu tristețe cum s-a degradat treptat această clădire, ajungând, în prezent, într-o stare jalnică.

Miercuri după-amiază m-am deplasat în această unitate medicală. Dezastru! Totul este deteriorat. Atunci când plouă, în interior se scurge apa, din cauza acoperișului distrus. Scaunele din spațiile de așteptare sunt rupte, tâmplăria este făcută praf, iar frigul domnește pe toate holurile.

Când am ajuns, pe hol am întâlnit câțiva medici. M-am prezentat, le-am explicat de ce mă aflu acolo, iar ei m-au privit cu scepticism, ca și cum mi-ar fi spus „nu te credem!”. Reacția a fost una firească, având în vedere că pentru Policlinica din Alexandria, Consiliul Județean Teleorman nu a alocat vreodată bani pentru reabilitare, iar totul a rămas doar la stadiu de proiect și de promisiune electorală.

Această unitate sanitară este una esențială pentru județul nostru. Aici ajung oameni din toate localitățile, mulți dintre ei venind special pentru medicii care îi tratează de ani buni și le cunosc durerile.

Mă bucur enorm că am reușit să obțin finanțare pentru acest proiect și voi continua să lupt pentru nevoile teleormănenilor”, a transmis senatorul Eugen Pîrvulescu.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*