Liberalii din Teleorman au cerut, prin protest spontan, demisia inspectorului școlar general. Valeria Gherghe e în concediu

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

protest spontan

Rezultatele bacalaureatului de anul acesta au produs nemulțumire în rândul Opoziției din Teleorman, care s-a gândit că este momentul oportun să-și arate existența. Astfel, în cadrul unei adunări spontane, câțiva liberali din județ, alături de co-președintele Eugen Pîrvulescu, s-au strâns în fața Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, pentru a protesta față de procentul mic de promovabilitate obținut de către elevii teleormăneni la BAC, de doar 42,73%.

De la cei prezenți la fața locului am aflat că protestul spontan s-a produs ca urmare a apelurilor nenumărate făcute de părinții ai căror copii nu au fost în stare să ia notă de trecere la unul dintre cele mai importante examene susținute pe parcursul școlii.

”Sunt părinți care protestează. Suntem solidari cu acești părinți. Copiii noștri merită mai mult. Inspectorul general nu-și face treaba, nu este un manager bun pentru această funcție. Sunt trei ani de dezastru. Nu putem să mai așteptăm încă patru ani. Facem apel către conștiința dânsei, să-și dea demisia și să lase pe altcineva competent pentru așa ceva. Fac un apel către prefectul judeţului Teleorman, ministrul învăţământului, către toţi liderii PSD care o ţin în această funcţie. Este inadmisibil să acceptăm asta ca părinţi, avem copii şi viitorul acestui judeţ depinde de copiii noştri…”, a afirmat Eugen Pârvulescu, lider PNL Teleorman.

Maria Stoian, purtătorul de cuvânt al formațiunii, și-a declarat nemulțumirea față de managementul defectuos al ISJ Teleorman și a profitat de prilej pentru a face reclamă unor proiecte pe care le implementează în calitate de președinte al Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, pentru tinerii care sunt în situația de nu-și găsi un loc de muncă.

Și Alexandru Raportaru, recent intrat în barca liberalilor, a fost activ la protest, prefigurând un viitor sumbru pentru județ, în ceea ce privește rata de promovabilitate la acest examen. ”Îmi pun problema în perspectivă, ce se va întâmpla peste 10-15 ani… Eu am absolvit la ”Dimitrie Ghica” și am văzut că acum este unul dintre cele mai slabe licee din Teleorman, iar altădată era fruntea. Cum se poate așa? Așteptăm niște răspunsuri… educația încotro?”

După câteva minute de strigăte și fluturări de pancarte pe care erau imprimate diverse mesaje adresate cu precădere conducerii ISJ Teleorman, liberalii s-au retras, cu promisiunea că vor reveni în același loc zilele viitoare, în cadrul unui protest organizat.

Inspectorul școlar general Valeria Gherghe se află în concediu. Ea nu a vrut să stea în perioada aceasta în inspectorat, deoarece s-a aflat în stare de incompatibilitate, având o rudă care a susținut examenul de bacalaureat.

Contactată telefonic, domnia sa a declarat că în mandatul său procentul s-a ridicat. ”Dacă cineva consideră că rezultatele de anul acesta sunt din vina inspectorului general, și asta numai ministerul poate constata, eu nu am o problemă. O să analizăm situația și vom face o conferință de presă. Eu am luat bacalaureatul de la 29%. Dacă se consideră că nu am făcut nimic… Nu am fost pe primele locuri și am scăzut acum, așa suntem de câțiva ani buni”, a declarat Valeria Gherghe.

1 Comment

  1. Titty Reel nu a participat? Sau lipseste doar din poza? Oricum, pn…dl asta ar trebui sa se gandeasca la majoritatea cu drept de vot care a picat examenul, in sensul ca aia sunt si mai usor de manipulat pe facebook sau prin alte mijloace stupide la alegeri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*