liberinteleorman.ro

Liber în Teleorman a serbat 80 de apariții print la cea de-a opta ediție a Seratelor Libere

19 aprilie 2016
Advertisement

Monica Vasilescu

Seratele Libere, eveniment menit a marca evoluția în timp a ziarului Liber în Teleorman, au ajuns la cea de-a opta ediție. Organizate o dată la 10 apariții print, seratele adună laolaltă cititori, autorități, politicieni și prieteni ai ziarului, oameni cu spirit liber care apreciază această modalitate de promovare pe mai multe linii, atât a ziarului, cât și a valorilor autentice pe care județul le are, dar le cunoaște prea puțin. Așa cum s-a putut vedea de fiecare dată, în cadrul evenimentului, cât și în paginile ziarului, sunt evidențiate și lucrurile frumoase din jurul nostru, nu doar lipsurile și nedreptățile. Asta am făcut și la cea mai recentă întâlnire cu prietenii ziarului, desfășurată la terasa Restaurantului Rustic din Alexandria, în cadrul căreia s-au simțit bucuria şi mândria de avea alături de noi oameni mișcați de dorința exprimării libere, drept câștigat în urmă cu peste 26 de ani, dar destul de puțin folosit în zilele actuale.

Nu am făcut nici de această dată rabat de la dorința noastră de a promova tinerii talentați ai locului, așa că i-am avut alături de noi pe micii artiști de la fosta trupă The Minions, care se numesc Spoke în prezent, formație din care fac parte Lorena Mihaela-voce, Teodor Gae-chitară, Bogdan Ureche-chitară, Ciprian Stejeran-Bas, Alexandru Popa-tobe. Ei au impresionat prin apariție, prin aptitudini și prin suflul nou pe care îl aduc în mediul artistic teleormănean. A urmat Octavian Broșteanu, un prieten vechi al ziarului Liber în Teleorman, care a reușit, de fiecare dată, să impresioneze publicul participant la Serate, prin timbrul special pe care îl are, dar și prin prezența scenică și atitudine, elemente care îi definesc stilul. Reprezentația acestuia a fost urmată de cea a altor tineri valoroși, ne referim aici la Ștefania Cristea (voce) și Adam Popa (chitară), alături de Theodor Netculescu (percuție) foști membri ai trupei The Alexanders, ale căror calități muzicale sunt cunoscute de public și apreciate în egală măsură. Clipe minunate au oferit și doi dintre membrii trupei Arhaic, Sorin Mircea Preda și Alex Antonescu, duetul lor impresionând iubitorii de muzică folk, prin interpretarea unor piese cunoscute din repertoriul trupei. Un moment foarte special l-a constituit venirea la eveniment a liderului Arhaic – Nicolae Doboș, care nu a urcat pe scenă, deocamdată, după lupta grea pe care a avut-o cu o boală dificilă, dar și-a arătat disponibilitatea de a relua spectacolele începând cu luna mai, veste care a adus bucurie în rândul celor care îndrăgesc muzica trupei.

O altă surpriză plăcută a fost pregătită de Nicușor Lina, compozitorul imnului publicației noastre, care a pus pe note versurile scrise de Carmen Dumitrescu. ”Omul fără chip” se numește piesa care a marcat profund o parte a publicului, a cărei orchestrație va fi perfectată de un alt om drag nouă – Cătălin Filip. Acesta, împreună cu Nicușor Lina au încheiat seara în care toți cei prezenți au uitat pentru moment de aciditatea articolelor din ziar și s-au bucurat alături de noi la împlinirea a 80 de ediții de Liber în Teleorman.

 

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Ați avut și personaje ”de prim rang” în rândul oaspeților. În fotografia din centrul fotomontajului se află două caricaturi: unul râde ca curca-n lemne, deși ar fi trebuit să plece la vreo mănăstire, celălalt, cu mâinile pregătite s-o pună pe masă. Nu știți ce anume?! Priviți aici:
    https://www.youtube.com/watch?v=uO6bCnLp-nU
    Doi caraghioși care nu meritau să fie prezenți alături de voi…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

KineDok vine în capitala Teleormanului! Opt filme documentare vor rula la Alexandria!

Următorul articol

Domnița Neaga lansează cartea ”Floare de lotus”

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Advertisement Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și

Ziua Universală a Iei

Advertisement Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00,