Legea lui Arhimede din politica teleormăneană

în O poziție în Teleorman

Monica Vasilescu

o pozitie in teleormanÎn aceste zile se semnează jurnalul… de trădare. Sub pretextul de a clarifica situaţia politică a primarilor, care stau într-un partid, dar lucrează pentru altul, Liviu Dragnea și ai lui au dat liber aleșilor locali la schimbarea culorii. În realitate, se știe, nu e nicio filosofie, PSD are nevoie de primari care să performeze optim în alegerile următoare, care sunt unele cu miză importantă. În acest fel, fiindcă la nivel de țară PNL plus PDL depășesc numărul de primării ale PSD, cărăușii de partid au plecat să afle conducătorii de administrații care pot fi influențabili, pe care îi vor păcăli în așa fel încât și forța aritmetică să aibă o conotație demnă de luat în seamă. Nu va trece mult până ce racolarea roșie va omogeniza culorile, iar primarii vor da note de plată Guvernului, fluturând triumfători Legea plutirii… voturilor.

În toată țara se vrea un control deplin asupra comunității locale, fiindcă nu trebuie să fii un învățat al lumii antice să îți dai seama că primarii sunt vectori esenţiali în mobilizarea electoratului rural la vot. La Teleorman, Ordonanța care legalizează traseismul politic îi vizează, în special, pe edilii din Beuca, Ștorobăneasa, Găleteni, Rădoiești, Stejaru, Răsmirești, Bujoru, Crângeni și alții ca ei, mobilizați spre împingerea lui Ponta la Cotroceni dinaintea legiferării ”transferului”.

Pesediștii vor să câștige alegerile indiferent de prețul plătit și, probabil, le va ieși. Din nou. Pentru că, în loc să căznească sapa, țăranii, care nu și-au găsit traiectoria vieții și nu sunt interesați de cum se va încheia ”războiul de 45 zile” pentru cucerirea puterii în administrația din comunele Teleormanului, vor vota mereu precum spun șefii de comună, neavând opinie proprie. La rândul lor, plini de interese și cu capul plecat, primarii îl vor urma pe Dragnea ca în principiul lui Arhimede (care a făcut-o lege, deși nu a fost ales în niciun for legislativ), conform căruia un corp scufundat într-un fluid este împins de jos în sus. Ordonanța traseiștilor este spaima partidelor din Opoziție și va crea tămbălău, fiindcă PSD, prin ”comerțul” legalizat, ”îi va face” pe Teodor Nițulescu, pe Marin Almăjanu, dar și pe Liviu Neagu. Acum se aleg rămășițele USL și se hotărăște soarta țării înainte cu trei săptămâni de debutul campaniei electorale. Unii stau neclintiți și urmează traiectoria stabilită, iar cei ademeniți cu mirajul Puterii… fură primari.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*