liberinteleorman.ro

Legături compromițătoare între Salcia și TelDrum. Firma VIP a girat aprobarea contractării unei facilități de credit de tip investment în valoare de 1.570.000,00 lei

Monica Vasilescu

Despre Liviu Dragnea al Teleormanului s-ar zice că știm tot. Nu prea s-a discutat public, însă, modul în care baronul și-a inițiat fiul în “economia reală” și cum a ajuns acesta milionar în euro foarte tânăr fiind. La vârsta când tinerii se distrează, Ștefan Valentin Dragnea, pe numele său din buletin, care a împlinit pe data de 17 februarie 28 ani, are preocupări de om de afaceri, iar județul Teleorman este locul unde visele devin realitate, mai ales dacă ai rude la cel mai înalt nivel.

Juniorul Dragnea este un tip despre care lumea răutăcioasă spune că ar avea serioase probleme de existență, dacă nu ar fi “fiul lui tata”! Dar noi nu ascultăm gura târgului și ne apucăm să scriem cu admirație despre un om de afaceri pe care succesul nu l-a surprins. Prin urmare, am analizat cu mare băgare de seamă starea materială (din date oficiale) a băiatului și am constatat că “jupânelul Teleormanului“ este un întreprinzător de reușită, fiind asociat la mai multe firme prodigioase și, bineînțeles, profitabile. S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL Alexandria, fosta LUDIKON SYSTEM SRL Bucureşti (CUI: 15066666), ZOOVEG 2010 SRL Liţa (CUI: 27202818), BRIZA DUNĂRII EVENTS SRL Alexandria (CUI: 36529216), INTERFRIGO LOGISTICS SRL Piteşti (CUI: 25533351) sunt nume de firme pe care Dragnea Jr. le administrează cu mână forte.

Societate bogată, dar îndatorată. Girată de TelDrum

Dintr-o încrengătură greu de descifrat am reținut că S & P INVESTMENT MANAGEMENT este asociat/acţionar la FERMA SALCIA SA Salcia, fosta ROMCIP SA. Rebotezata, care se ocupă de creşterea porcilor, are un capital social de 801.835 lei, deţinut de S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL – 99,84% și un anume Ilie Liviu DRAGNE  – 0,16%.

Ultima dată când am verificat, Societatea Comercială ROMCIP – S.A., înființată în anul 1991, în comuna Salcia, avea ca asociat majoritar firma LUDIKON SYSTEM – S.R.L., deținând 99,84% din capitalul social. Era reprezentată legal de același personaj interesant – Dragne Ilie Liviu, asociat cu un procent de10% din capitalul social al societății LUDIKON SYSTEM și Dragnea Valentin-Ștefan, asociat care are un procent de 90% din capitalul social al societății LUDIKON SYSTEM – S.R.L., dar lucrurile s-au mai schimbat de când mascații au intrat în grajdul de la Salcia, așa că Valentin s-a dezis de porci.

Această entitate extrem de cunoscută și controversată în județul în care doar râmătoarele lui Dragnea au profit greu de citit a făcut un împrumut la bancă, precum orice societate de rang, având o limită în valoare de un milion cinci sute de mii lei și a cerut suplimentarea acesteia cu suma de cinci sute de mii lei pe relația cu debitorul Meat for You, rezultând o valoare totală a limitei de două milioane lei, limită aprobată în cadrul facilității de factoring contractată, în baza deciziei consiliului de administrație al societății. Conform contractului de factoring, pentru această limită se aprobă suplimentarea garanțiilor, deja constituite de către societate în favoarea factorului, cu următoarele: ipotecă mobiliară asupra conturilor și subconturilor deschise sau care vor fi deschise de către Societate în evidențele băncii, aprobarea unei limite  de 2.000.000,00, pe relația cu debitorul Integra – S.R.L., bilet la ordin emis ”în alb” de către societate în favoarea băncii, stipulat ”fara protest” și avalizat în nume personal de către Pitiș Petre, bilet la Ordin emis ”in alb” de către Societate în favoarea băncii, stipulat ”fără protest” și avalizat în nume personal de către Pitiș Dana-Mihaela, plus o limită de 2.300.000,00, pe relația cu A.P.I.A., limită aprobată în cadrul facilității de factoring contractate.

Asta nu e tot. În contractul de ipotecă mobiliară apare o altă societate dragă publicului și la fel de prolifică, precum TelDrum. Acesta constituie Fideiusiune (un fel de garant personal), în forma și conținutul agreate de bancă. Firma VIP girează aprobarea contractării a unei facilități de credit de tip investment în valoare de 1.570.000,00 RON, de către ROMCIP, care are calitatea de împrumutat, de la UniCredit Țiriac Bank – S.A.

La scurt timp, LUDIKON SYSTEM – S.R.L., în calitate de asociat al ROMCIP S.A., deținand 99,84% din capitalul social al acesteia, prin cei doi asociați: Dragnea Valentin Ștefan, care domicilia în Pitești în urmă cu doi ani, deținătorul unui procent de 90% din capitalul social al Societății LUDIKON SYSTEM – S.R.L. și DRAGNE ILIE LIVIU, din București (sau din Gratia, în funcție de interes), deținător al unui procent de 10% din capitalul social al Societății LUDIKON SYSTEM – S.R.L., și DRAGNE ILIE LIVIU, în calitate de asociat al ROMCIP, reprezentând împreună un procent de 100% din capitalul social al ROMCIP hotărăsc aprobarea contractării unei descoperiri de cont temporar în valoare de 450.000,00 RON și, în acest scop, încheierea și executarea de către Societate, în calitate de împrumutat, a unui contract de credit cu UniCredit Bank – S.A., în calitate de creditor și se împuternicește DRAGNE ILIE LIVIU – Președinte al Consiliului de Administrație și Administrator pentru ca în numele și pentru Societate, să o reprezinte cu depline puteri în fața Băncii, să negocieze/renegocieze și să accepte clauzele contractuale, să semneze toate contractele de credit și de garanții încheiate cu Banca.

Aceasta este doar o parte din încrengătura pe care familia jupânului a urzit-o în județul în care se moare de foame și nu ne vom opri aici cu dezvăluirile, pentru că fiecare firmă în parte are povestea ei de succes și merită să fie cunoscută de oamenii care nu au avut aceleași șanse în viață și nu au știut să-și umple conturile din SRL-uri de cartier. Pentru că dacă luăm în calcul numai S&P INVESTMENT MANAGEMENT SRL (2.513.690 lei), ZOOVEG 2010 SRL (10.109.623 lei), ROMCIP SA (39.558.826 lei) rezultă afaceri de milioane euro care arată că “domnul fecior al lui Dragnea” știe să fie ”băiat deștept” într-un județ cu mulți ”proști”.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Primarul Alexandriei a dat cartierele I-uri și F-uri pe mâinile a doi ”afaceriști cu statul”: Gheorghe Șulț și Paul Stancu

Următorul articol

Cum au băgat finii lui Drăgușin ghearele în bugetul local. Cristina și Octavian Teodorescu se completează perfect pe banii noștri…

Cele mai recente articole de Din culisele politice