liberinteleorman.ro

Lansare de carte specială la Bookfest! Carmen Dumitrescu a prezentat publicului trăirile secrete ale universului iubirii din AVATAR

5 iunie 2016

Monica Vasilescu

IMG_7313

Scriitoarea și jurnalista Carmen Dumitrescu a lansat, sâmbătă, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2016 (1-5 iunie 2016), de la Romexpo, cel mai recent roman al său, „AVATAR”, despre care spune că este o carte specială, un volum despre lumea de dincolo de monitor, în care oamenii pot fi oricine numai ei înșiși nu.

Carmen Dumitrescu și-a îndeplinit un vis. Și-a recunoscut avatarul. Cartea. La Bookfest, autoarea și-a ținut cartea în mână pentru prima dată de la ieșirea de sub tipar, emoție la care au luat parte toți prietenii pe care și i-a dorit în preajmă. Cu emoții în glas și cu creația sa de suflet în palme, Carmen a prezentat publicului a treia carte pe care și-a pus semnătura, scrisă cu nerv și patos, ca pe o lecție de viață din care oricare dintre noi ar putea avea de învățat. Ea a întruchipat în Avatar toate speranțele care i-au crescut pe parcursul istorisirii cu destul de multă îndrăzneală a unor frânturi de gânduri dintr-o poveste reală. O poveste despre indivizi transformați, pe care o trăiesc destui oameni ai zilelor noastre, predispuși a se lăsa pradă ficţiunii ce se contopește într-o realitate fragilă.

”Aceasta este o carte despre iubire. Așa cum sunt toate cărțile din lume. Însă, de data aceasta, iubirea va mirosi a litere, a taste, a monitor, a virtual… totul se întâmplă într-o lume ciudată, în care nu mai e necesar să atingi pielea cuiva pentru a-l iubi. Ci doar să găsești conexiunea la Internet într-un moment potrivit. Sau nepotrivit…”, scrie Carmen Dumitrescu în preambulul romanului său. Personajul principal din carte, Aniela, s-a lăsat purtată de misterul unui necunoscut și au creat împreună o legătură profundă, de la om la avatar, într-un cadru cu influență puternică, pe Facebook, tărâmul care nu încetează să captiveze minți și inimi. Povestea a început în virtual, cu foarte multe conversații fascinante în care Aniela a continuat să trăiască intens, ca într-un labirint feeric unde îl avea ca ghid pe omul fără chip pe care, literalmente, îl iubea.

Carmen a descris cu vigoare și exactitate îndrăgostirea, clipe de iubire şi de nebunie în pasaje care te fac să te simți acolo sau să intri și tu starea personajului. În cuvinte potrivite, ea a surprins detalii în care fantezia şi întunericul coexistă, creând un decor inspirat de un realism cu multă magie. Chiar dacă pare neverosimil, Adam a exploatat magistral emoțile din mintea Anielei (bucuria, furia, teama, tristețea) încercând să o ghideze în viață după primele impulsuri ale iubirii lui spiritualizate și făcând-o dependentă de trăiri autentice generate de simțiri virtuale cu o nesigură bază reală.

În povestea de dragoste a lui Carmen Dumitrescu, una neobișnuită, personajele se înfruntă și se iubesc, idealurile fetei se confruntă cu himerele Lui și țin cititorul cu sufletul la gură să vadă ce se va alege de sentimentele celor doi oameni care au ales să trăiască o vreme în discrepanța a două lumi paralele.

Avatar a apărut la Editura Neverland, parte a Grupului Editorial Universul Juridic, sub minuțioasa implicare a editorului Alina Radu, prezentă la evenimentul de lansare. Este o carte scrisă admirabil, pe care publicul o va iubi. Și dacă o va dori, o va găsi la Cărturești, în magazinele de specialitate din București și în județ, împreună cu ziarul Liber în Teleorman. Scrierea merită cumpărată doar pentru a vedea modul în care Carmen empatizează cu personajele. Mai ales că ea nu scrie despre oricine, ci despre cei care i-au marcat conştiinţa și existența în vreun fel. Iar această carte este dedicată celui care i-a trezit cuvintele…

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Arhaicii au revenit în forță. Concert de zile mari la Casa PaPaCip

Următorul articol

UPDATE: Șiretlicuri de Teleorman: unul dintre candidații la Primăria Alexandria nu s-a regăsit pe buletinul de vot

Cele mai recente articole de Cultură