Lansare de carte românească în Belgia. Carmen Dumitrescu își va prezenta cărțile la Bruxelles

în Cultură

Monica Vasilescu

Volumul ”Purgatoriul nebunilor”, cel mai nou produs literar al scriitoarei Carmen Dumitrescu, și AVATAR vor fi lansate duminică, 25 februarie 2018, la Centrul comunitar ELZENHOF, din Bruxelles, în cadrul unui eveniment amplu organizat sub emblema Dialogurile ROMBEL, ediția a IX-a.

În oblăduirea vicepreședintelui Consiliului Românilor de Pretutindeni, Cornel-Radu Loghin, al cărui scop constant este realizarea punților între România și Belgia, evenimentul va avea în cuprindere mai multe momente interesante, așa cum s-a întâmplat și anterior. În cele opt ediții desfășurate până în prezent, la Dialogurile ROMBEL s-au promovat acțiunile culturale, sportive și caritabile pentru românii din diaspora, acest fapt având un aport important la îmbunătățirea imaginii României și a românilor în Belgia și în lume.

Și de această dată, moderatorul și organizatorul evenimentului va reuni persoane al căror mesaj este profund și util în diferite împrejurări. În debut, Cosmin Râță, de la ROTEAM, le va spune celor interesați cum să-și administreze o afacere în Belgia, iar Daria Pârvu și Mirela Niță Sandu, experți grup țintă  – RomBel, vor vorbi despre antreprenoriat acasă, în România. Va urma Cristina Irimie, de la Consiliul Românilor de Pretutindeni UK, cu alocuțiunea: ”Mai puternici împreună – lecții despre activism civic și identitate în contextul Brexit”. Europarlamentarul Siegfried Mureșan își va spune opinia legată de contribuția Diasporei la consolidarea statului de drept în România, în timp ce Mihaela Popescu, președinte al Asociației AGORA for LIFE, va povesti despre asociațiile românești din Belgia. În cadrul aceluiași eveniment, Bogdan Deleanu va lansa Comunitatea RO100 Bruxelles, o platformă ce își propune atragerea celor interesați să contribuie la obiectivele România 100 și activarea lor pe plan civic.

Spre final, va avea loc prezentarea celor mai recente cărți ale scriitoarei Carmen Dumitrescu, Avatar și Purgatoriul nebunilor, care au în comun doar un nume emblemă, cel al autorului. Dacă Avatar este o carte cu și despre litere, taste, monitor și tot ceea ce înseamnă virtual,  Purgatoriul nebunilor trece direct în realitatea dură în care Carmen îi invită pe toți cei care au legături cu politicul în drumul către ei înșiși. Într-o călătorie intrinsecă în care să încerce să descopere cine sunt, încotro vor să se îndrepte și ce preț aleg să plătească pentru scopul propriu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*