liberinteleorman.ro

Lansare de carte: Profesorul Manole Neagu a scris „Povestea vieții mele”

16 noiembrie 2022

Joi, 17 noiembrie 2022, începând cu ora 11, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, organizează lansarea volumului Povestea vieții mele. Oameni. Locuri. Amintiri de Manole Neagu.

Autorul s-a născut în comuna Vitănești, județul Teleorman, a urmat cursurile Universității din București, Facultatea de Matematică-Mecanică și a fost profesor de matematică la Grup Școlar Industrial Rulmentul Alexandria (1974-1990) și la Colegiul Național Al. D. Ghica Alexandria (1990-2018).

Cartea de față este povestea reală a unor oameni de acțiune și caracter, în care Dumnezeu a pus îndrăzneală și har și i-a făcut învingători peste încercările aspre ale vremii și destinul lor, scrie domnul Manuel Angelescu, în prefața cărții.

,,Povestea vieții mele” este o poveste subiectivă și subiectivizată, în care întâmplările redate în realul lor, fără intenția ficțiunii sau ficționalizării, se ordonează ca mărgelele pe ață, aduse în matca scriiturii de un autor pentru care scrisul a fost o revelație târzie, dar în care Manole Neagu a văzut o șansă extraordinară, menită a-i ordona viața și a da un sens destinului, scrie criticul literar Ana Dobre.

Cartea va fi prezentată de: Ana Dobre, Emilia Stroe, Valentina Pașa, Stan V. Cristea și Manuel Angelescu.

La eveniment vor participa oameni de cultură, utilizatori ai serviciilor de bibliotecă, colegi și prieteni ai autorului.

Advertisement

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Teleorman a rămas fără ultimul descendent al familiei Rebreanu

Următorul articol

Festivalul „democrației” la PSD: Adrian Gâdea, reales președinte fără concurență

Cele mai recente articole de Cultură

Proiect cultural: Biblioteca pentru tineri

          Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, demarează proiectul cultural Biblioteca pentru tineri, ce se va