La un an de când a fost încarcerat, Liviu Dragnea are termen la Instanța Supremă

în Actualitatea politică/Justitie

Astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție are loc un nou proces în care Liviu Dragnea cere să fie eliberat. De data asta, deținutul de drept comun vrea să îi fie scurtat mandatul. Instanța a rămas în pronunțare.

Fostul lider al PSD a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Peste două zile, se împlinește un an de când acesta a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova.

UPDATE: Dragnea rămâne în închisoare

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ca nefondată cererea fostului lider PSD de a i se scurta detenția.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia declarată de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva sentinţei nr. 45 din data de 30 ianuarie 2020, pronunţată de Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 11/1/2020. (…) Cu majoritate, admite cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedură penală formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu în dosarul nr. 393/1/2020”, a decis, luni, ICCJ.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*