liberinteleorman.ro

La un an de când a fost încarcerat, Liviu Dragnea are termen la Instanța Supremă

Astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție are loc un nou proces în care Liviu Dragnea cere să fie eliberat. De data asta, deținutul de drept comun vrea să îi fie scurtat mandatul. Instanța a rămas în pronunțare.

Fostul lider al PSD a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Peste două zile, se împlinește un an de când acesta a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova.

UPDATE: Dragnea rămâne în închisoare

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ca nefondată cererea fostului lider PSD de a i se scurta detenția.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia declarată de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva sentinţei nr. 45 din data de 30 ianuarie 2020, pronunţată de Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 11/1/2020. (…) Cu majoritate, admite cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedură penală formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu în dosarul nr. 393/1/2020”, a decis, luni, ICCJ.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Liviu Dragnea a dat, din nou, în judecată PSD

Următorul articol

Polițiștii teleormăneni au aplicat 374 de sancțiuni contravenționale în numai 72 de ore

Cele mai recente articole de Actualitatea politică