La Tătărăștii de Jos, primarul și administratorul fac rocada

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

aurelian-neagoe-primar-tatarastiComuna Tătărăștii de Jos nu a mai atras atenția opiniei publice de câteva luni de zile, după ce a rămas fără primar, ca urmare a faptului că Adrian Marian Pătrașcu a pierdut procesul cu ANI. Atunci, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, printr-o hotărâre definitivă, că primarul de la Tătărăștii de Jos a încălcat regimul juridic al incompatibilităților, astfel încât, potrivit legii, își va înceta mandatul înainte de termen. Conform Agenției Naționale de Integritate (ANI), Marian Adrian Pătrașcu, primar al comunei Tătărăștii de Jos, s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 21 iunie 2012, întrucât a deținut, simultan, funcția de primar al comunei Tătărăștii de Jos și calitatea de comerciant persoană fizică.

before-2007-tatarastiLa alegeri, în iunie, PSD-ul i-a găsit înlocuitor lui Pătrașcu, în persoana fostului administrator public Aurelian Neagoe (foto). Mașina de vot a partidului și-a făcut treaba în stilu-i propriu, astfel încât acesta a ajuns în funcția de edil-șef. El i-a rămas cumva dator fostului primar, care și-a dat avizul, în 2007, în calitate de președinte al comisiei de evaluare al administratorului de la vremea respectivă, astfel încât, contribuabilii îi plătesc în continuare lefă celui care le-a distrus, pardon, gestionat comuna până în urmă cu câteva luni.

after-2016-tatarastiCa fapt divers, ne-a parvenit hotărârea Consiliului local Tătărăștii de Jos, din 2007, prin care viitorul administrator, în persoana lui Aurelian Neagoe cum s-a putut vedea după concurs, unde secretarul localității, Romeo Cătălin Ogrăzeanu, a ”sărit” un detaliu esențial în ecuație, și anume: admiterea ca și criteriu de selecție a unui candidat cu studii medii, deși legea prevede ca adminstratorul public să aibă studii superioare. Unde mai punem că managerul public nu poate fi membru de partid…  dar aste este deja o pretenție prea mare. Noi nu știm dacă ”legea locală” a fost făcută special pentru Neagoe și nici dacă acestuia îi lipseau într-adevăr studiile necesare, dar avem certitudinea, în hotărârea din prezent, că secretarul primăriei a analizat mai bine legislația și s-a pus la punct cu regulile ei, astfel încât acum criteriul de bază există în documente, iar Pătrașcu… ”în cărți”. Că așa e la partidul unic, azi ești primar, mâine subaltern, important este să-ți vină salariul de la stat în timp ce tu faci jocurile din privat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*