liberinteleorman.ro

La Școala nr.5 din Alexandria, copiii de clasa 1 învață într-o miniclasă improvizată

18 septembrie 2017

Monica Vasilescu

În Teleorman, nu e o surpriză la niciun început de an școlar că sunt școli fără apă, lipsite de grupuri sanitare sau cu lucrări de reabilitare nefinalizate. Ne-am obișnuit cu absurdul situației și că școala nu este prioritară pentru toți decidenții din comunitățile locale, responsabili cu buna gospodărire a învățământului. Nu ne-am fi așteptat, însă, ca disfuncționalitățile să se regăsească și la unități de învățământ cu pretenții, din capitala de județ, pentru că aici am văzut mai des interes pentru actul educațional. La Școala Gimnazială nr.5 din Alexandria, copiii de clasa 1 învață, la etajul 1, într-o miniclasă improvizată, extrem de restrânsă. Unii dintre părinți sunt nemulțumiți de modalitatea în care direcțiunea școlii a ales să managerieze lipsa spațiului, mai ales că, anul trecut, la clasa 0, cei mici s-au obișnuit să-și desfășoare cursurile într-o clasă mult mai încăpătoare. Ei au fost mutați, se pare, pentru că sala mult mai aerisită, de la parter, a fost ”promisă” unei alte doamne învățătoare. Noi nu știm dacă așa stau lucrurile, și, până la urmă, nu contează cine și de ce a hotărât așa, ci, mai degrabă, că deciziile gândite în dezinteresul celor mici pot afecta parcursul școlar al acestora, până conducerea ”va găsi o soluție”.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Schimbări de cadre în Poliția municipală. Cătălin Ciurea este noul șef de la unitatea din Alexandria

Următorul articol

La Ploiești, fanfarele au plâns plecarea unui simbol al liberalismului. Liberali teleormăneni l-au condus pe ultimul drum pe Mircea Ionescu Quintus…

Cele mai recente articole de Actualitate