La Școala Cervenia se face educație cu parul. Soțul directoarei rupe catalogul de capul copiilor

în Actualitatea politică

catalogCarmen Dumitrescu

La Școala Cervenia, lucrurile nu stau prea bine. După povestea cu gerul din clase, care a mobilizat mai multe mămici să-și exprime nemulțumirea pe rețelele de socializare, un alt scandal iese la suprafață, de data aceasta, unul mai grav decât ne-am fi imaginat. Se pare că soțul directoarei, profesor de educație tehnologică, are mari probleme de adaptare la stilul de educație non-agresiv. Emilian Popescu este acuzat de mai multe mame ale elevilor din școală în legătură cu o serie de manifestări agresive față de copiii lor. Pe fondul acestei nemulțumiri generale, mai multe mame au trimis un memoriu către Inspectoratul Școlar, dar și către alte instituții abilitate să intervină în soluționarea problemei lor.

Acuzațiile sunt foarte grave. Pe de o parte, părinții susțin că soțul directoarei ar consuma băuturi alcoolice în timpul programului de lucru și că ar trimite uneori copiii să-i cumpere băutură și, pe de alta parte, o parte dintre elevi au ajuns bătuți acasă, cu amețeli și cu stări de rău. Directoarea Școlii Cervenia, contactată telefonic, ne-a declarat că este foarte nemulțumită de faptul că Ziarul Liber în Teleorman a relatat subiectul gerului din clase, motiv pentru care a menționat simplu că niciuna dintre acuzațiile care îl vizează pe soțul său nu sunt adevărate. Pe de altă parte, la clase, ea ar manifesta o lipsă profundă de respect față de părinți, spunându-le copiilor că “Veți ajunge cartofari, ca mamele și tații voștri!” Așa că atitudinea doamnei director față de toți cei care îi cer explicații pare a fi integrată într-un tipar coerent, la baza căruia stă disprețul. Doamna nu dă lămuriri, nu trebuie să se justifice, ea este doar nemulțumită.

Revenind la soțul doamnei director, Emilian Popescu, acesta ar bate copiii într-un fel îngrozitor. Pe o fetiță de la clasa a VI-a, mai zvăpăiată decât restul copiilor, pe fondul provenienței dintr-o familie destrămată, a bătut-o cu catalogul în cap până s-a rupt. Se pare că motivul bătăii a fost acela că fetița ar fi închis un dulap cu piciorul, nu cu mâna. Pe un alt copil, din clasa a I-a, Emilian Popescu l-a bătut în curtea școlii până l-a luat amețeala. Mihaela, mama lui Mihăiță, ne-a mărturisit că a fost șocată să-și vadă copilul dus acasă de un coleg mai mare, pentru că singur nu putea să meargă: “Copilul meu se afla în recreație în curtea școlii. Domnul Popescu l-a chemat la el și l-a lovit cu palma peste cap până a amețit, l-a tras de urechi… În ziua aceea n-am putut ajunge la școală, dar a doua zi m-am prezentat la domnul profesor, care mi-a zis că l-a bătut pentru că Mihai și-a dat pantalonii jos și a vorbit urât. M-am dus la doamna director, care mi-a zis că și eu dau în copiii mei, deci nu am de ce să mă plâng. Totuși, mie nu mi se pare normal să mi-i bată la școală. ”

Un alt copil, care l-a condus acasă pe bicicletă pe băiețelul din clasa I după ce acesta fusese bătut de soțul directoarei, și-a primit și el “porția de educație”. Andreea, mama copilului din clasa a VI-a, ne-a mărturisit că fiul ei a fost bătut, pentru că a vrut să ajute: “Motivul pentru care a fost bătut Ștefan e acela că ar fi dus acasă un copil de clasa I, după ce acesta nu mai putea să meargă singur din cauza bătăii primite de la soțul directoarei. Când s-a întors la școală, copilul meu a fost bătut cu palma, cu pumnul, cu șutul în fund. Așa ceva nu se poate! Eu am semnat un memoriu către Inspectorat și sper să se ia măsuri, pentru că mie mi-e frică să-mi trimit copilul la școală. ”

Noi nu știm exact ce așteaptă Inspectoratul pentru a lua măsuri în acest caz, dar în mod cert, ruperea cataloagelor de capul copiilor și loviturile cu pumnul de la Școala Cervenia pătează toată elita profesorală a județului și traumatizează copii nevinovați, care sigur nu vor face terapie după aceste episoade de cruzime.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

9 Comments

 1. Nu cunosc acest caz concret dar mă-ntreb: putem lua de bun numai ce spun mămicile astea, care nu-şi pot educa copiii (e normal să-şi dea pantalonii jos şi să fie impertinent?) dar dau lecţii profesorilor şi-i trag la răspundere pt că le cer elevilor să fie civilizaţi şi să-şi facă treaba pt care vin LA ŞCOALĂ, dau lecţii medicilor şamd, se pricep la toate?! Dacă vă interesaţi şi de ceea ce au făcut ele la şcoală, veţi vedea că marea majoritate a celor mai guralive n-au avut rezultate strălucite (să nu spun altfel) la şcoală! Haideţi să vedem şi ce fac elevii, că au treansformat şcolile într-un balamuc şi ştiu numai că au drepturi dar de îndatoriri nu vor să audă!

 2. RedCard…cred ca nu faceti diferenta intre violenta si respect. Acesti oameni traiesc in secolul xx1 si cum padure fara uscaturi nu exista …ce propuneti RedCard??? Sa agresam copiii? Sa le aratati dv cum se făcea carte pe vremea cand dv comunistii erati la putere??? Copiii au nevoie EDUCATIE !!! Sunt multe feluri de a “pedepsi ” un copil. Pt asta exista catalog(si nu ma refer la a-l rupe in capul elevilor) in care se noteaza purtarea…exmatricularea temporara..etc, in niciun caz VIOLENTA. Cat despre parintii cu rezultate slabe…nu cred ca este nimeni in masura sa judece ce si cum sau cat au invatat. Parintii acestia vor o viata mai buna pt copii lor, vor sa invete mai bine decat ei? Nu inteleg de ce atata oftica ??? Ce fel de persoana sunteti????? Generatitiile care vin trebuie sa inlocuiasca oamenii cu parerile preconcepute preluate din perioada PCR! Copiii respecta cadrele didactice…dar ce poti invata de la cineva care nu vede in tine decat un prost? De la cineva care nu iti stimuleaza cresterea ci dimpotriva te umileste si te injoseste??? Ganditi RedCard!!! No ofence!

 3. Este adevarat… nu putem lua aminte numai la ce spun mamicile…. tocmai din acest motiv trebuie ca ISJ sa isi faca treaba si sa demareze o “ancheta”, daca asa se numeste. Dar in stilul cum se fac aceste inspectii care presupun ca intotdeauna sunt anuntate, sigur nu se vor lua niciodata masurile cele mai bune pentru copii. Si uite-asa ajungem la vorba aia “lasa ma, ca merge-asa”! Inca nu am ajuns in situatia in care sa imi fie batut copilul la scoala, insa daca s-ar intampla lucrul asta cu siguranta nu as sta cu mainile in san. Nu conteaza motivul pentru care ar fi batut! Singurul care are dreptul sa-l corecteze “atingand-ul” din cand in cand, este parintele, cu toate ca nu sunt adeptul acestei metode, si in nici un caz cadrul didactic!

 4. Profesorul a inteles ca invatamantul romanesc a dat faliment si antreneza copiii pentru K1.
  FORZZA Emiliane !!

 5. Este acolo o secretara nebuna la cap de fel, care debiteaza numai prostii si care a starnit tot scandalul. Cu atatia copii impertinenti pe cap, uneori iti vine sa le mai dai o palma. Cand eram noi la scoala chiar si parintii ii rugau pe profesori sa ne mai altoiasca. Acum cum ii atingi putin iti sar parintii in cap pusi la cale de anumiti trepadusi pusi in functii de secretariat si ocupati mai mult cu fotografierea cataloagelor decat de educarea copiilor.

 6. Asa se intampla cand in ISJ si la conducerea tuturor scolilor din Teleorman, toti politrucii incompetenti au primit tot felul de functii sau au fost fost numiti directori!Coruptia, mizeria morala, lipsa totala de valoare profesionala, aranjamentele oculte si jenante, acestea sunt metodele de conducere in scoala teleormaneana!!!

 7. Sotii Popescu sunt cunoscuti in Cervenia ca doi tacaniti.Unul se imbata inca de la prima ora a diminetii si se trezeste la scoala iar al doilea D(directoarea) critica pe toaata lumea inclusiv pe profesori si parinti,e o frustrata care se crede mare desteapta.Nici fochistul nu rezista la scoala se duce unde vede cu ochii.Doamna este pusa in in functie si sustinuta de PSD .

 8. La Cervenia, Scoala generala e o firma particulara, condusa de aceasta directoare care a ramas setata in comunism.Totul e de fatada copiii nu invata absolut nimic ,iar cand apare vreun profesor bun ,imediat este alungat.Asa se intampla cand directorii sunt numiti de partid cu asa zisele concursuri aranjate.

 9. Directoarea preda engleza, dar e totalmente depasita. Un elev bun de clasa a x-a ar face fata cu succes. De fapt, nu stapaneste notiunile nici pt sine. A predat rusa multi ani la rand. Vorbesc in cunostinta de cauza. Trust me!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*