La Plopii Slăvițești, cam cum se întâmplă în cele mai multe localități din Teleorman, au fost descoperite practici controversate în procesul de asfaltare a străzilor. Aici, se pare că nisipul și pământul folosite în lucrările de asfaltare au provenit din ograda consilierului personal al primarului, Cojoacă Mihail Daniel.
Încercarea de a astupa gropile stradale cu pământ din grădina unui apropiat al autorităților locale a stârnit un val de nemulțumiri în comunitatea locală. Imaginile filmate de un localnic arată că sunt cantități semnificative de materiale care au fost excavate, contrar declarațiilor oficiale.
Chiar și Garda de Mediu a recunoscând în mod oficial că au avut loc excavări în zonă, însă reprezentanții instituției au încercat să minimalizeze dimensiunea problemelor, susținând că au fost excavate doar aproximativ 20 de metri cubi de material. Cu toate acestea, imaginile filmate contrazic aceste afirmații, arătând că excavarea a fost la dimensiuni mai mari.
„În localitatea Plopii Slăvitești s-a demarat un proiect de asfaltare a drumurilor comunale, iar pe aceste drumuri trebuie să se facă un drenaj cu piatră/nisip care ar trebui să provină dintr-o carieră/balastieră care funcționează conform legislației și vreau să vă sesizez faptul că cei care au contractat aceste lucrări au căzut de acord cu o persoană care deține un teren situat în intravilanul satului Dudu, localiatea Plopii Slăvitești, județ Teleorman, ca această societate care face lucrările respective (ECO STYLE OFFICE 1987 SRL), adică să exploateze și să încarce cu utilajele lor material nisipos din acest teren intravilan și să-l întindă pe drumurile din comună. În urmă cu vreo două săptămâni, m-am deplasat la fața locului unde într-adevăr pe acest teren am găsit mai multe utilaje care încărcau și transportau nisip pe drumurile publice. Nu am știut cine deține acel teren, dar un vecin de acolo plus alte persoane din satul Dudu ne-au comunicat că terenul este al consilierului personal al primarului localității, Cojoacă Mihail Daniel. Legat de cele de mai sus, când am fost la fața locului, am filmat acele utilaje când încărcau și transportau nisip de pe terenul respectiv.
Am cerut organelor statului să se sesizeze deoarece considerăm că nu este legal ca în intravilanul satului Dudu să se exploateze din curte/grădina unui cetățean nisip și avem temerea ca nu se dețin acte legale pentru asemenea exploatare. Plus că aceste lucrări de asfaltare se fac cu fonduri contractate printr-un proiect național care cred că ar fi proiectul Anghel Saligny”, a spus Costel Moraru.
Bineînțeles că la răspunsurile astea am făcut contestație din nou că nu dau mulțumire fiindcă Teleormanul o scalda in folosul ăstora. Este și dosar penal întocmit la sesizarea mea și a IGPR ului.
https://www.facebook.com/groups/2505312533108409/permalink/3235456273427361/
Citește și: