liberinteleorman.ro

La numai 11 ani, Liviu Alexandru e olimpic la limba engleză și caută 50.000 euro să se poată opera… de cancer

26 aprilie 2019

Povestea lui Liviu Alexandru Stoian e una cruntă. El s-a născut, de fapt, pacient. Pe fondul unor malformații genetice, copilul a trecut prin zeci de proceduri medicale dureroase și și-a petrecut cea mai frumoasă parte din viață prin spitale. În cele din urmă, familia lui a primit și diagnosticul înfiorător: băiatul lor, acum în vârstă de 11 ani, trebuie să se lupte și o formă de cancer.

Mama lui, Georgiana, trece la rândul ei prin infern. Ea însăși, la 33 de ani, este diagnosticată cu un cancer de col uterin, dar a renunțat să se mai preocupe de tratamentul propriei boli, pentru a face tot ce e omenește posibil să-și salveze fiul. Tatăl băiatului a luat calea străinătății, pentru a strânge, prin muncă, banii de care cei dragi ai lui au atâta nevoie. Dar singur nu se poate descurca și familia Stoian are acum nevoie de ajutor, mai ales că băiatul nu se simte deloc bine în ultima vreme.

Medicii din România n-au reușit să dea diagnosticul copilului încă de la început, presupunând că Liviu Alexandru are apendicită sau enterocolită. Abia târziu a fost sesizată prezența unei tumori pe vezica urinară, așa că părinții au plecat în Austria, pentru a se convinge că diagnosticul cumplit era și unul corect. Din nefericire, acolo s-a confirmat totul. Medicii români s-au declarat nepuncioși în fața situației, așa că sarcina operației băiatului, dar și tratamentului care l-ar putea restabili revine unei clinici din Viena.
Extirparea tumorii este o etapă a tratamentului pe care medicii austrieci au prevăzut-o pentru a-l salva pe Liviu, olimpic la limba engleză. Problema este însă costul uriaş la care se ridică operaţia cu tratamentele aferente. Potrivit mamei băiatului, „operaţia ar costa cel puţin 50.000 de euro, la care se adaugă tratamentele şi investigaţiile. Bani pe care nu îi avem. Am vândut tot. Pământ, aur, am făcut împrumuturi ca să ne salvăm băiatul… Singura speranţă vine doar de la oameni cu suflet, pe care îi implor să ne ajute să strângem aceşti bani”.

Impresionant e faptul că Liviu Alexandru e un luptător, în cel mai curat sens al termenului. El știe deja să poarte bătăliile grele ale vieții, așa că nu a mirat pe nimeni faptul că acest copil reușește, în ciuda problemelor sale de sănătate, să obțină rezultate școlare deosebite. El e olimpic la limba engleză și se refugiază adesea în cărți pentru a uita de suferința prin care trece. Și totuși, acest copilul își poate cumpăra viața. La propriu. Cu ajutorul nostru. Cei care doresc să doneze pentru el, pot depune bani în conturile deschise chiar pe numele lui la BCR.

Pentru donații în lei: RO33RNCB0526152947030001

Pentru donații în euro: RO06RNCB0526152947030002

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dumitru Goldbach: ”Efectiv, am ajuns în Teleorman să nu mai avem cui să ne plângem”

Următorul articol

Universitatea Alexandria învinsă de campioana Universitatea Olimpia Cluj-Napoca

Cele mai recente articole de Reportaj

Locuri de neratat în Teleorman

Fiind situat în zona de sud a României, județul Teleorman face parte din regiunea Munteniei. Vecinii săi sunt Argeșul, Oltul, Dâmbovița și