La centrul de carantină din Zimnicea s-a făcut curățenie: “În urma articolului din ziar au dezinfectat, au schimbat mâncarea și am făcut și noi duș!”

în Actualitatea politică/Dezvăluiri/Sănătate

În urma articolului publicat ieri în ziarul Liber în Teleorman, care arăta condițiile de coșmar în care erau cazați teleormănenii întorși din Italia, la centrul de carantină din Zimnicea s-au remediat lucrurile. Oamenii care stau acolo sub supraveghere ne-au scris că reportajul a făcut cu adevărat diferența și că astăzi lucrurile arată total altfel: “Mulțumim din suflet pentru reportaj, pentru că a avut cu adevărat efect. Articolul a scos din birou chiar și un subsecretar de stat din Ministerul Sănătății, dar și pe doamna director de aici. Au făcut curățenie, au schimbat mâncarea, acum avem hrană comestibilă, au dezinfectat și, cel mai important, am făcut și noi duș.”

Acestea sunt cuvintele uneia dintre persoanele care sunt acum suspecte de infectare cu noul virus, astfel că trebuie să stea în carantină în tabăra școlară din Zimnicea. Oamenii spun că acum sunt condiții decente și că autoritățile au acționat rapid pentru îmbunătățirea situației. Totuși, n-ar trebui ca aceste lucruri normale să se întâmple după ce scrie presa despre ele, deși, trebuie s-o recunoaștem, e o bucurie să constatăm că efortul nostru generează acțiuni pozitive în comunitate.

Citiți aici reportajul privitor la condițiile de cazare din carantină la Zimnicea.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*