La capitala Teleormanului, performerii nu fac mai mult de 100 de lei

în Administratie/Educatie/Învățământ

Monica Vasilescu
eleviSe știe că Teleormanul are mereu o rată mică a promovabilității la Bacalaureat sau la Evaluarea Națională. Asta de întâmplă din vina şcolarilor, a părinților, dar și a autorităților. Cu toate acestea, mai sunt elevi care doresc să învețe și să nu se alinieze în rândul majorității, dar și ei sunt tratați, în egală măsură, cu indiferență. S-a văzut acest lucru în atitudinea municipalității (care flutură politica de stânga, dar până când vine vorba de a încuraja deşteptăciunea), atunci când, prin hotărâre a Consiliului Local Alexandria, s-a stabilit valoarea burselor.
La proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea cuantumului burselor acordate elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiu, aferente semestrului I al anului şcolar 2014 – 2015, consilierul local al PDL Alexandru Neacşu a propus majorarea burselor de performanţă cu 30 de lei. Fiindcă se doreşte a avea copii mulţi şi proşti, inițiativa s-a lovit de majoritatea formată în Consiliul Local Alexandria, imediat după motivația primarului Victor Drăgușin, care a spus că bursele sunt deja cele mai mari, iar sumele destinate acestora au fost prinse în bugetul local, majorarea lor presupunând tăierea din altă parte.
Aşadar, rămâne cum au stabilit. Cuantumul pentru fiecare categorie de bursă este următorul: 100 lei pentru bursa de performanţă, 70 lei pentru bursa de merit, 50 lei pentru bursa de studiu, 40 lei pentru bursa de ajutor social. Deştept să fii, conducători « bine intenţionaţi » să ai.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*