liberinteleorman.ro

La Alexandria, persoanele cu venituri de peste 600 lei/lună/persoană singură sau peste 500 lei/lună/membru de familie îşi vor suporta cheltuielile în izolare

Izolarea forțată la domiciliu vine cu niște probleme suplimentare, care țin de subzistența persoanelor. Astfel, autoritățile locale sunt puse în situația se a asigura, din bani publici, cheltuielile strict necesare ale oamenilor care nu își pot permite să rămână la domiciliu și să supraviețuiască în perioada stării de urgență. Astfel, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Alexandria a aprobat o Hotărâre privind modalitatea de sprijinire a persoanelor aflate în izolare. Astfel, persoanele izolate care au venituri peste suma de 600 lei/luna/persoană singură sau peste 500 lei/lună/membru de familie îşi vor suporta cheltuielile de strictă necesitate pe perioada izolării la domiciliu din veniturile proprii. Cumpărăturile precum şi plata facturilor la utilităţi vor fi efectuate de  asistenţi sociali, cu banii puşi la dispoziţie de solicitant.

                 Lucrurile se schimbă când vine vorba de persoane care nu au deloc venituri sau au venituri mai mici decât sumele prevăzute mai sus. Ele vor primi două două mese/zi, preparate la cantina de ajutor social, pastă de dinţi, săpun, hârtie igienică, apă, toate acestea fiind distribuite de asistenţi sociali.

 Medicamentele vor fi distribuite doar pe baza reteţelor emise de medicii de familie. Prin procedura internă, Direcţia de Asistenţă Socială va stabili modalitatea de ridicare a reţetelor.

Persoanele aflate în autoizolare vor solicita sprijinul la numărul de telefon: 0800/801986, (0764161615 whatsapp) număr unic având convorbirile înregistrate.

Solicitanţii vor răspunde la un chestionar adresat de către dispecer. Chestionarul va cuprinde date cu privire la:  numele şi prenumele persoanei care a apelat numărul de telefon, precum şi adresa; numele şi prenumele persoanelor aflate în autoizolare, precum şi adresa acestora; date cu privire la situaţia locativă a solicitanţilor care doresc sprijin; CNP –ul acestora; cuantumul veniturilor/persoană; nr. de telefon al persoanelor. Dispecerul va face cunoscut persoanelor solicitante faptul că veniturile vor fi verificate în baza de date a ANAF şi Casa de Pensii, iar dacă vor fi neconcordanțe, măsura de sprijinire va fi sistată, sumele de bani de care a beneficiat vor fi returnate şi se va depune plângere penală pentru “Fals în declaraţii” conform art. 326, Cod penal.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

A fost emisă ordonanța militară 3: persoanele de peste 65 de ani pot părăsi domiciliul doar în intervalul 11.00-13.00

Următorul articol

DRAMATIC. Mai multi copii și bătrâni din comunele Ciuperceni și Poiana se luptă cu sărăcia în casele lor

Cele mai recente articole de Actualitatea politică