liberinteleorman.ro

La Alexandria încă se mai taxează apa de ploaie… Dar nu oricum, ci selectiv…

21 ianuarie 2019

Carmen Dumitrescu

Da, nu e o glumă! Există o taxă pentru apa de ploaie! Ea nu s-a inventat la Alexandria, dar după ce s-a dat posibilitatea autorităților locale să îi scutească de această plată pe clienții operatorilor de servicii de apă și canalizare, multe orașe au ales să suporte taxa pe apa de ploaie din bugetul propriu. Nu și la Alexandria, unde Apa Serv trebuie să strângă acum bani pentru a acoperi „scurgerile” de fonduri europene, așa că taxează în continuare apa de ploaie, dar numai de la cine vor ei. Căci așa cum nu suntem cu toții egali în fața legii, nu suntem egali nici la plata taxelor.

Dar întâi să vedem ce e taxa pe apa de ploaie. Pe lângă plata alimentării cu apă și a canalizării, agenții economici trebuie să plătească și apa meteorică. Cantitatea anuală de apă pluvială se împarte pe fiecare factură în funcție de numărul de zile cuprins în perioada de facturare. Evacuarea apei pluviale este inclusă în tariful local de canalizare.

Ei bine, la Alexandria, taxa pe apa de ploaie încă se plătește. Dar nu toată lumea primește factura, ci numai agenții economici care sunt cunoscuți pentru faptul că n-au făcut prea multe concesii de dragul Partidului Unic. Pentru că, așa cum are și parcarea gratuită în fața restaurantului, administratorul municipiului Alexandria, Fane Tăbăcitu, nu primește o astfel de factură. În schimb, primesc ceilalți, cei orientați mai spre Dreapta. Și, deși taxa nu este foarte mare, oamenii de afaceri vizați consideră că sistemul acesta de facturare a orice (inclusiv a apei de ploaie) nu face altceva decât să le ia și puțina piele de pe ei, după ce oricum, la fiecare final de lună, remarcă faptul că mai mult au muncit pentru stat decât pentru ei. Desigur, atitudinea Apa Serv nu ne surprinde. Noi știm oricum de la conducerea instituției că plata apei e o chestiune de afinitate personală și politică. Adică plătesc numai cei care nu fac servicii Partidului Unic.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Procesul lui Dragnea s-a amânat pentru februarie

Următorul articol

Institutul „Cantacuzino” confirmă 9 cazuri de îmbolnăvire cu gripă de tip A în Teleorman, majoritatea în zona Roșiorii de Vede

Cele mai recente articole de Actualitatea politică