liberinteleorman.ro

La 100 ani de la Unire, alexăndreanul Gabriel Florea oferă orașului o amintire despre curaj și sacrificiu

28 noiembrie 2018

Monica Vasilescu

În județul ”geniilor” ajunse să guverneze țara, suntem obișnuiți cu o cultură lipsită de obiecte cu o importanță deosebită și, în general, lipsită. Iar pentru că Alexandria este orașul paradoxului, în timp ce autoritățile fac sarmale de mii de euro de Centenar și vând statui (cum ar fi cea a lui Nicolae Labiș, luată de Primăria din localitatea Mălini-Suceava, cu 150.000 lei), un alexăndrean cumpără, cam cu aceeași sumă, o statuie. Gabriel Florea, un alexăndrean care se declară patriot convins, nu a vrut să lase să treacă acest an de o însemnătate deosebită pentru România fără a face un gest simbolic la 100 de ani de la Marea Unire. Acesta a cerut Primăriei Alexandria un spațiu în care să amenajeze obiectul prin care el vrea să ofere comunității un simbol al timpurilor pe care le trăim. Potrivit unui proiect de hotărâre local, statuia va fi amplasată la intersecția străzilor Ion Creangă cu Dunării și va fi dezvelită, într-o ceremonie publică, de Ziua Națională, pe 1 Decembrie.

Fapta lui Gabi Florea înseamnă, în primul rând pentru el, împlinirea condiției de român, prin decizia de a oferi în dar Alexandriei, orașul său natal, o statuie de o importantă factură istorică. Aceasta va transmite generațiilor viitoare care se vor naște și vor crește în capitala Teleormanului sentimentul iubirii de patrie, fiind o amintire despre curaj și sacrificiu de sine în numele unor idealuri nemuritoare.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

De Centenar, Primăria Alexandria ne pregătește sărmăluțe de 13.000 de euro

Următorul articol

Primarul de la Cervenia – Doru Marius Slobozeanu a slobozit analfabet

Cele mai recente articole de Actualitate