KineDok proiectează, la Alexandria, filmul ”6 grade” în regia lui Bartosz Dombrowski

în Cultură

Monica Vasilescu

kinedokKineDok powered by One World Romania (o asociație care organizează de nouă ani de zile singurul Festivalul internațional de documentar din țară) a ajuns la Alexandria și, alături de partenerul local – ziarul Liber în Teleorman, aduce în fața cinefililor o serie de filme documentare cu mesaje puternice.

Opt filme vor fi aproape de public, gratuit, într-un program cu o proiecție pe lună, program care a început în luna aprilie (cu pelicula Roboțelul de aur), până în noiembrie. Filmele vor rula, de regulă, la Restaurantul Rustic din Alexandria, locație care se transformă în cinema pentru câteva ore.

Pe 3 iunie 2016, începând cu ora 19.00, iubitorii de film au posibilitatea să urmărească ”6 grade”, în regia lui Bartosz Dombrowski. Filmul este inspirat de Teoria Celor Șase Grade de Separare a lui Milgram și pornește de la premisa că oricare două persoane de pe Pământ pot fi conectate prin intermediul a șase legături intermediare, pe principiul “am un prieten, care știe un prieten, care știe un prieten …”.
Echipa din spatele filmului încearcă să exploreze lanțul legăturilor dintre doi protagoniști aleși arbitrar și care nu se cunosc: Martyna – o tânără cântăreață de punk-rock din Varșovia – și Marco Antonio – un fermier dintr-un mic sat din Mexic. Echipa filmului a pornit la drum fără să-i cunoască pe cei doi, străbătând lumea timp de 4 luni, pe firul conexiunilor invizibile care leagă doi oameni aflați la antipozi. Un road movie care străbate locuri, stiluri de viață și personaje diverse.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*