liberinteleorman.ro

Kamara vrea să revină la Alexandria

23 mai 2015

Monica Vasilescu

kamara (1)Prezent la Alexandria cu prilejul Festivalului de muzică ușoară ”Primăvară teleormăneană”, dotat cu Trofeul ”Ghiocelul de aur”, artistul Kamara, componentul trupei Alb și Negru și-a testat nu doar aptitudinile de cântăreț, ci și pe cele de prezentator. Și unul foarte bun, după părerea multora, care au apreciat dezinvoltura și priceperea acestuia de a ține atent publicul care a ocupat toate scaunele din Casa de Cultură din Alexandria. Artistul de la “Te cunosc de undeva!”, show în care face echipă cu Andrei Ștefănescu, al său coleg de la Alb Negru, a animat participanții cu bancuri și a făcut în așa fel încât lumea să nu fie distrasă. Pentru asta s-a folosit chiar și de povești din viața sa, amintind despre soția și cei doi copii ai săi, dar și despre bunica sa celebră, actrița Maria Filotti.

Fiindcă a cunoscut îndeaproape concurenții care au luptat muzical pentru marele premiu, într-un scurt interviu acordat ziarului Liber în Teleorman, Kamara a tras câteva concluzii prin prisma posturii în care s-a aflat, cea de moderator, privindu-i, totuși, și cu ochiul cunoscătorului.

Reporter: Cum a fost Festivalul de la Alexandria?

Kamara: Este primul festival pe care eu îl prezint. Am mai prezentat evenimente, dar la festival încă nu prezentasem. A fost o experiență frumoasă. Am oferit, cred eu, o prezentare inedită. Am ținut să nu fie la fel ca toate prezentările, sobrietatea nu mai este la modă de foarte multă vreme și nu cred că se potrivește timpului actual, fiecare timp are moda lui. Festivalul are tradiție, are 46 de ediții, dar asta nu înseamnă că trebuie să fim ca la prima ediție și, de aceea, am vrut o schimbare. Am avut și un juriu experimentat, jumătate din vechea generație, jumătate din noua generație. Eu cred că așa trebuie să se întâmple, țin cu legătura asta puternică între generații. Nu poți da la o parte vechea generație și trebuie legătura între cele două încât să iasă bine. Poți să înveți de la cei în vârstă, iar cei în vârstă pot învăța de la cei tineri lucrurile care le scapă.

Reporter: Cum s-a stabilit colaborarea cu Festivalul Ghiocelul de aur?

Kamara: Managerul meu, Marius China, de la Spring Media Group, care a făcut parte și din juriu, e cel care m-a adus aici. Am înțeles că și sunetul și luminile au fost asigurate de un colaborator de al lui. Iată că, prin această colaborare mai amplă în ceea ce privește sunet, lumini și prezența lui în juriu, s-au gândit organizatorii la mine pentru a prezenta acest spectacol. Știau, poate, ce am mai făcut eu dincolo de prezențele mele la televizor și au avut încredere să prezint acest show.

Reporter: Vei mai reveni?

Kamara: Sper să se creeze o tradiție. Ar fi interesant să se păstreze pentru la anul același juriu și același prezentator (râde). Așa, spectacolul capătă mai multă putere. Eventual, chiar să se schimbe numele acestui festival și să fie unul ceva mai actual. Am câteva idei.

Reporter: Crezi că genul acesta de muzică prezentată în concursuri mai are vreun viitor?

Kamara: Având în vedere că tinerii, în spectacole au cântat piese vechi, dar și piese moderne, cred că da. Important este să poți cânta acele piese cu aplomb, să-ți pui în valoare vocea, iar juriul să fie impresionat. Sau, poate te vede cineva din sală care are legături în zona muzicală. La acest concurs, chiar au câștigat doi tineri contracte, ceea ce este foarte bine. Până la urmă, nu știu dacă e important cine câștigă, ci contează ce faci după un festival. Toți cei care au urcat pe scenă, cei 16, sunt câștigători, pentru că au fost într-o preselecție și au fost pe scenă. Să ajungi pe scenă este deja un câștig.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Angelică Iliescu sau… cum îți vinzi convingerile pe un poligon?

Următorul articol

Grupul de Consultare Locală din cadrul Maskar s-a întâlnit din nou

Cele mai recente articole de Interviu