liberinteleorman.ro

Jurnalistul Stan Ștefan, propunerea primarului Alexandriei pentru cetățenia de onoare a orașului

În fiecare an, Primăria Alexandria acordă titlul de cetățean de onoare unor oameni ai locului care au reprezentat sau au promovat interesele comunității. Decernarea noului titlu va avea loc la sfârșitul lunii august, în contextul zilelor orașului, iar câștigătorul pare să fie deja clar, după ce primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, și-a declarat public susținerea pentru jurnalistul Stan Ștefan. Cu o activitate de aproape patruzeci de ani în presa locală, Stan Ștefan este unul dintre jurnaliștii cu vechime ai județului Teleorman și, în același timp, unul dintre cei care și-au luat întotdeauna profesia în serios. Cetățenia de onoare ar fi, în cele din urmă, o încununare a muncii și a dăruirii acestui jurnalist teleormănean, care a lăsat în trecerea lui prin peisajul presei locale impresii dintre cele mai bune.

Victor Drăgușin a scris pe propria pagină de socializare că va susține decernarea titlului de cetățean de onoare lui Stan Ștefan, din considerentul longevității sale în peisajul presei scrise locale: „De când sunt primar, la propunerea mea, Consiliul Local a acordat titlul de CETĂȚEAN DE ONOARE al municipiului unor oameni ce au excelat în diverse domenii de activitate: medici, sportivi, antrenori, bravilor noștri veterani de război, oameni de afaceri sau unor elevi ce au performat la nivel internațional la olimpiade și concursuri școlare. Anul acesta propunerea mea este jurnalistul STAN ȘTEFAN, născut și crescut în Alexandria, un longeviv cronicar al faptelor petrecute în ultimii 40 de ani în Teleorman și în Alexandria.

Ar fi, din ce ne amintim noi, pentru prima dată când un jurnalist este desemnat cetățean de onoare al orașului Alexandria. Și propunerea vine tocmai de la un primar care comunică selectiv cu presa și o înfierează aproape în fiecare discurs public al său. Dar ne bucurăm că această idee bună, de a recompensa un om din presă pentru munca lui, s-a înfiripat în mintea primarului Drăgușin, în încercarea de a demonstra, cel puțin la nivel formal, că presa merită, în cele din urmă, nu neapărat onoruri, dar măcar respect.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Marian Râlea și Dana Rogoz au dat dovadă că pe scena unei săli de sport se poate juca teatru ca într-o sală națională de spectacol!

Următorul articol

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria – Drept la replică

Cele mai recente articole de Actualitatea politică