liberinteleorman.ro

Jurnaliștii teleormăneni, în pielea pompierilor

10 septembrie 2015

Monica Vasilescu

jurnalistul pompier (1) jurnalistul pompier (2) jurnalistul pompier (3)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman a aniversat 167 de ani de la bătălia din Dealul Spirii şi a Zilei Pompierilor din România. Cu acest prilej, conducerea ISU a organizat, pentru prima dată, concursul „Jurnalistul Pompier”, prin intermediul căruia reprezentanților presei li s-a oferit oportunitatea de a se afla pentru câteva ore în pielea oamenilor focului.
La cele două probe pe care le-au avut de urmat – scara de fereastră și dispozitivul de intervenţie – jurnaliștii, asigurați cu centură și cască, au alergat pe o distanță de cinci metri, au mers pe bârnă și au urcat, pe scară, până la etajul întâi, după aceea, au montat furtunul cu apă și au plecat către ”locul incidentului”.
În urma clasamentului, pe primele trei locuri s-au situat, la băieți, Răzvan Meilă – Media Sud – locul 1, Ovidiu Spătăreanu – TeleormanTV – locul II- și Valentin Stângă – Media Sud – locul III. La fete, primul loc a fost ocupat de Luiza Abu Salem – consilier Instituția Prefectului, pe locul doi s-a clasat Alina Zbengheci – Media Sud, iar pe locul trei subsemnata. A fost acordat și premiul Fair-Play al concursului, colegului de breaslă Mirel Manafu, de la ziarul Mara.
Probele s-au desfășurat sub ochii prefectului de Teleorman, Carmen Daniela Dan, ai inspectorului șef al ISU Teleorman, colonel Liviu Sandu Sorinel, ai ofițerului specialist, colonel Toma Ion și, desigur, cei ai purtătorului de cuvânt al Inspectoratului, căpitan Adrian Gelu Dragomir.

 

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Căpitanul de județ are premoniții cu femei

Următorul articol

După ce ”a supt” Teleormanul până la epuizare, Petrom nu mai vrea la Videle ! 200 de angajați rămân pe drumuri, iar economia locală va suferi pierderi majore

Cele mai recente articole de Actualitate