Jurnaliștii teleormăneni, în pielea pompierilor

în Actualitate

Monica Vasilescu

jurnalistul pompier (1) jurnalistul pompier (2) jurnalistul pompier (3)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman a aniversat 167 de ani de la bătălia din Dealul Spirii şi a Zilei Pompierilor din România. Cu acest prilej, conducerea ISU a organizat, pentru prima dată, concursul „Jurnalistul Pompier”, prin intermediul căruia reprezentanților presei li s-a oferit oportunitatea de a se afla pentru câteva ore în pielea oamenilor focului.
La cele două probe pe care le-au avut de urmat – scara de fereastră și dispozitivul de intervenţie – jurnaliștii, asigurați cu centură și cască, au alergat pe o distanță de cinci metri, au mers pe bârnă și au urcat, pe scară, până la etajul întâi, după aceea, au montat furtunul cu apă și au plecat către ”locul incidentului”.
În urma clasamentului, pe primele trei locuri s-au situat, la băieți, Răzvan Meilă – Media Sud – locul 1, Ovidiu Spătăreanu – TeleormanTV – locul II- și Valentin Stângă – Media Sud – locul III. La fete, primul loc a fost ocupat de Luiza Abu Salem – consilier Instituția Prefectului, pe locul doi s-a clasat Alina Zbengheci – Media Sud, iar pe locul trei subsemnata. A fost acordat și premiul Fair-Play al concursului, colegului de breaslă Mirel Manafu, de la ziarul Mara.
Probele s-au desfășurat sub ochii prefectului de Teleorman, Carmen Daniela Dan, ai inspectorului șef al ISU Teleorman, colonel Liviu Sandu Sorinel, ai ofițerului specialist, colonel Toma Ion și, desigur, cei ai purtătorului de cuvânt al Inspectoratului, căpitan Adrian Gelu Dragomir.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*