liberinteleorman.ro

Jurnaliști și politicieni au schimbat puncte de vedere la școala de vară a PMP: „Încercați să fiți prieteni cu presa, pentru că războaiele cu ea nu se pot câștiga!”

13 septembrie 2017

Carmen Dumitrescu

Urmând tradiția anuală a organizării unei școli de vară, membrii PMP s-au întâlnit în vara aceasta la malul mării, în stațiunea Olimp, pentru a facilita apropierea dintre cei care împărtășesc aceleași convingeri și pentru a face un schimb de experiență necesar în activitatea lor politică. Evenimentul a fost unul agreabil, pentru că a dat posibilitatea membrilor de partid din întreaga țară să se cunoască mai bine, dar și pentru că a permis accesul unor jurnaliști la întâlnirea de partid, cu scopul de a înțelege mai bine cum se vede politicul prin ochiul jurnalistului și care sunt mijloacele cele mai eficiente de promovare a activităților pe care un partid le desfășoară în teritoriu. La întregul eveniment a luat parte și Traian Băsescu, acesta încercând să-și facă simțită prezența în cadrul fiecărei activități cuprinse în agenda școlii de vară și reușind să acapareze atenția tuturor celor care încă îl privesc ca pe unul dintre cei mai importanți oameni politici ai țării. Teleormanul a fost și el reprezentat la eveniment, șefa organizației de femei, Doina Dobre coordonând echipa prezentă din județul nostru și reușind să transmită în teritoriu specificul politic al mediului de la care se revendică Liviu Dragnea.

Un moment interesant al școlii de vară a fost, însă, conferința care i-a adus împreună pe mai mulți jurnaliști cu politicieni și tineri comunicatori ai PMP. Evenimentul, desfășurat în sala de conferințe a Hotelului Majestic din Olimp, i-a pus față în față pe Robert Turcescu, Florian Bichir și Răzvan Zamfir cu Traian Băsescu și membrii partidului său, în încercarea de a dezbate relația corectă dintre politician și jurnalist. Potrivit lui Florian Bichir, secretul unei relații potrivite cu presa locală pare a fi acela de a te împrieteni cu jurnalistul: „Dacă nu aveți bani pentru a-i convinge, pentru că presa e și ea o afacere, atunci singura cale ce vă rămâne e aceea de a vă împrieteni cu ei. Ce vă costă să dați un telefon jurnalistului de ziua lui? Sau să-i trimiteți soției lui un buchet de flori de ziua ei? Până la urmă, orice i-ar spune patronul, dacă un jurnalist devine prieten cu tine, o să te menajeze… Încercați să fiți prieteni cu presa, pentru că războaiele cu ea nu se pot câștiga.”

Pe de altă parte, Robert Turcescu a venit cu o variantă mai sănătoasă de lucru, recomandându-le politicienilor prezenți să devină surse pentru jurnaliști: „Eu nu cred că trebuie să tratăm jurnalistul ca pe un Dumnezeu și să-i trimitem flori. Mai degrabă văd un schimb echitabil, atunci când voi, politicienii, decideți să deveniți surse pentru ei. Atunci când le dați informații din culise, ei vor ști cum să pună problema, pentru a vă păstra anonimatul, căci de voi depind informațiile lor… Și vă vor proteja…”

Răzvan Zamfir a adus, la rândul său, în dezbatere o altă variantă de lucru, și anume aceea de a te face plăcut, ca politician, prin ceea ce ai de spus diferit. Marcarea individualității proprii va determina electoratul să te aleagă nu pentru că ești parte a unei construcții politice, ci pentru că tu ești un personaj carismatic, capabil să-și asume responsabilitatea propriilor opinii.

Nu s-ar putea spune că s-a ajuns la o concluzie și nici că a descoperit cineva calea optimă de relaționare între presă și oamenii politici, însă toată lumea a plecat de la conferința organizată de echipa de comunicatori ai PMP, condusă de Alin Baciu, și de echipa de tineret a partidului, condusă de Gabriel Popa, cu sentimentul că știu mai multe despre felul în care trebuie să privească activitatea de promovare a partidului în teritoriu.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Scoruri live

Articolul precedent

ANUNT PUBLIC

Următorul articol

Ziua Pompierilor din România, sărbătorită de pompierii militari teleormăneni

Cele mai recente articole de Actualitatea politică