Jurnaliști din întreaga țară, așteptați la dialog în cadrul Burselor Europene

în Actualitatea politică/Cultură/Învățământ

În fiecare an, Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează, sub titulatura Bursele Europene, o serie de întâlniri cu jurnaliști și bloggeri de la nivel local și regional. Scopul este asigurarea unei înțelegeri depline a priorităților de comunicare ale Comisiei Europene, astfel că la întâlniri participă șeful Reprezentanței și echipa de presă, dar și vorbitori din rândul specialiștilor în domeniul afacerilor europene. Orice jurnalist, blogger sau freelancer interesat de politicile europene și de modul în care politica europeană poate schimba în bine viața comunităților locale se poate înscrie în acest program, care se va derula pe tot parcursul lunii aprilie a anului 2020.

Programul constă în trei seminarii pe teme europene, dar și în experiența unui networking cu experți și jurnaliști, care pot afla unii de la alții modalități de a schimba comunitățile din care fac parte, prin informarea corectă a oamenilor. De asemenea, în cadrul programului sunt incluse și vizite de informare la instituțiile europene.

Seminariile se vor desfășura, așa cum am menționat, în luna aprilie, în orașele: Galați (3-5 aprilie 2020), Craiova (10-12 aprilie 2020) și Oradea (24-26 aprilie 2020).

Doritorii pot trimite un e-mail cu CV-ul și o scrisoare de intenție, care să includă și domeniile de politică europeană relevante pentru jurnalist până la data de 15 martie 2020, pe adresa: [email protected], cu o copie la adresa: [email protected].  În linia de subiect se va menționa: Înscriere [prenume] [nume] BEJD 2020. 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*