Județul Teleorman a atins incidenţa de infectare la care se impun RESTRICȚII

în Actualitate

Bucureştiul şi alte cinci judeţe din România depăşesc incidenţa de 1,5 cazuri de COVID-19 la 1000 de locuitori.

Incidenţa de 1.5 cazuri la mia de locuitori a fost depăşită în Bucureşti, Vaslui, Bacău, Vâlcea, Ilfov şi Teleorman. În București, incidenţa este de 1.94 la mia de locuitori, în Vaslui – 1.55, Vâlcea – 1.55, în Ilfov – 1.52, Teleorman – 1.52, Bacău – 1.5. 

În judeul Teleorman au fost confirmate până în prezent 1.576 de cazuri de coronavirus, 71 de infectați fiind anunțați în buletinul de astăzi.

Ca atare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman (CJSU) a decis că purtarea măștilor de protecție devine obligatorie pe centrele pietonale ale celor trei municipii și două orașe din județ, între orele 07.00-20.00.

HOTĂRÂRE privind aprobarea unor măsuri suplimentare pentru gestionarea situației generate de infecția cu COVID-19, pe raza județului Teleorman

Art. 1. În condițiile creșterii zilnice progresive a numărului de persoane din județul Teleorman infectate cu virusul SARS-CoV-2, cu preponderență în anumite zone sau localități, care determină o presiune permanentă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ-teritoriale și a sistemului sanitar, se dispun următoarele măsuri:

1.1. Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități.

1.2. (1) În intervalul orar 07.00-20.00, purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în zonele pietonale din localitățile urbane ale județului, după cum urmează:

  1. a) în municipiul Alexandria pe strada Libertății, pe tronsonul cuprins între strada Ion Creangă și strada București.
  2. b) în municipiul Roșiori de Vede pe strada Rahovei, pe tronsonul cuprins între strada A. I. Cuza și strada Dunării.
  3. c) în municipiul Turnu Măgurele pe bulevardul Independenței, pe tronsonul cuprins între strada Republicii și strada 1 Mai.
  4. d) în orașul Videle pe strada Lipscani, pe tronsonul cuprins între strada Republicii și șoseaua Giurgiului.
  5. e) în orașul Zimnicea pe strada Mihai Viteazul, pe tronsonul cuprins între strada Ștefan cel Mare și strada Romană.

1.3. Pe o rază de 100 m în jurul unităților/instituțiilor de învățământ din județul Teleorman, în intervalul orar 07.00-20.00, purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

1.4. Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea) este interzisă între orele 00.00-05.00.

Art. 2. Măsurile stabilite anterior prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman, altele decât cele modificate prin prezenta hotărâre, rămân în vigoare.

Art. 3. Comitetele locale pentru situații de urgență din județ au obligația de a urmări punerea în aplicare/respectarea măsurilor stabilite prin prezenta hotărâre.

Art. 4. Secretariatului Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman va comunica prezenta hotărâre Comitetului Național pentru Situații de Urgență și membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman.

Art. 5. Hotărârea se va posta pe pagina web a Instituţiei Prefectului – județul Teleorman şi pe site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,A. D. Ghica” al judeţului Teleorman, prin grija Secretariatului Tehnic Permanent.

1 Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*