liberinteleorman.ro

Jeleu de lămâie. Rețetă simplă

13 septembrie 2024

Dacă adori aroma lămâilor și gustul lor acrișor, îți recomandăm să încerci și rețeta de peltea de lămâie. Este o rețetă simplă și ușoară de jeleu fin și aromat, pe care îl poți folosi în prepararea deserturilor.

Transformarea lămâilor în peltea se bazează pe pectina prezentă în coji și sâmburi pentru a obține o consistență gelatinoasă. Această variantă este mai sănătoasă și mai autentică față de cea cu adaos de gelatină.

Pelteaua va avea o textură fină și translucidă și cu un gust intens de lămâie, perfect echilibrat, între acrișor și dulce. Poate fi folosită pentru a acompania deserturi, prăjituri sau servită simplu, pe pâine prăjită.

Pelteaua va avea și o culoare strălucitoare, galbenă, datorită sucului de lămâie, iar efectul va fi unul revigorant.

Este un desert perfect pentru zilele calde sau pentru a oferi un plus de prospețime deserturilor clasice. Poate fi utilizată în diverse moduri: servită cu biscuiți, pâine prăjită, ca umplutură pentru prăjituri sau chiar ca strat de glazură pentru torturi.

Rețeta de peltea, pe care o vei descoperi detaliată mai jos, este ideală pentru iubitorii de citrice și pentru cei care preferă deserturi mai ușoare și răcoroase.

Peltea de lămâie – Ingrediente

  • 2 kg de lămâi bine coapte (cântărite fără coajă)
  • 2 kg zahăr
  • 250 ml apă
  • coaja de la 3 lămâi (evitând partea albă, care este amară).

Rețeta jeleului natural de lămâie – Mod de preparare

Citește continuarea aici

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Scoruri live

About Me

Articolul precedent

Ziua Pompierilor din România: Mai mulți salvatori au fost înaintați în gradul următor

Următorul articol

Horoscopul zilei de 14 septembrie 2024

Cele mai recente articole de Lifestyle