liberinteleorman.ro

Jandarmii teleormăneni, acțiune pe linia racordării clandestine la instalaţiile electrice

3 mai 2016

jandarmiZilele trecute, jandarmii teleormăneni au executat o acţiune în colaborare cu societatea care furnizează energie electrică în judeţ, pe raza localităţilor Alexandria – Brînceni-Smârdioasa, în urma căreia au fost întocmite opt dosare cu acte de sesizare pentru opt autori, conform art. 228 din Cod Penal, „furtul”  şi art. 92 alin.2 din Legea 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale – „folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea”. Este îngrijorător faptul o mare parte dintre autori aveau vârste cuprinse între 24 şi 27 de ani.

Jandarmeria Teleorman nu neglijează această linie, drept pentru care desfăşoară frecvent astfel de acţiuni punctuale pentru prevenirea şi stoparea fenomenului infracţional în acest domeniu. Aceste fapte reprezintă un real pericol pentru viaţa şi integritatea fizică a persoanelor ce le săvârşesc, racordarea clandestină la instalaţiile electrice provocând un număr mare de victime în fiecare an, informează sublocotenent Alexandru Iacob – Compartimentul Informare și Relaţii Publice al IJJ Teleorman.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Meritele veteranilor de război au fost recunoscute la Alexandria mai ales de partidele politice

Următorul articol

Concursuri sportive de Ziua Tineretului

Cele mai recente articole de Actualitate