liberinteleorman.ro

Jandarmeria Teleorman continuă acţiunile de prevenire şi combatere a sustragerii de energie electrică

23 mai 2016

jandarmiÎn cursul săptămânii trecute jandarmii teleormăneni au continuat acţiunile de prevenire şi combatere a furtului de energie electrică în judeţ, în colaborare cu lucrătorii societăţii care furnizează energie în zonă, având ca destinaţie: marţi-comuna Smârdioasa, exclusiv pentru prevenirea acestui fenomen, miercuri, municipiul Alexandria şi comuna Buzescu, pentru prevenire şi combatere, iar vineri, comunele Brânceni si Smârdioasa. Acţiunile au fost de scurtă durată şi au fost întocmite dosare cu actele de sesizare pentru 6 fapte de „furt”, conform Codului Penal şi „folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea”, conform Legii 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale. Acţiunile în acest sens vor continua şi în perioada următoare, se precizează în buletinului informativ emis de sublocotenent Alexandru Iacob – Compartimentul Informare, Relaţii Publice și cu Publicul al IJJ.

Jandarmeria Teleorman nu neglijează acest aspect, drept pentru care desfăşoară frecvent astfel de acţiuni pentru prevenirea şi stoparea fenomenului infracţional în acest domeniu. Faptele descrise reprezintă un real pericol pentru viaţa şi integritatea fizică a persoanelor ce le săvârşesc, racordarea clandestină la instalaţiile electrice provocând un număr mare de victime în fiecare an.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Primarul Marius Bocancilă a inaugurat Serviciul Public Comunitar Local de Evidența a Persoanelor la Trivalea Moșteni

Următorul articol

Chipul lui Gelu Pisică pe… toți stâlpii de electricitate

Cele mai recente articole de Actualitate