Jandarmeria – activităţi de prevenire în şcolile teleormănene

în Actualitate

DSCN0480În perioada de mijloc a lunii iunie, Jandarmeria Teleorman, prin Compartimentul Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman şi ai Inspectoratului Şcolar al Judeţului Teleorman au desfăşurat activităţi preventiv-educative în localităţile Alexandria, Roşiorii de Vede, Turnu Măgurele şi Olteni, cu elevii claselor a IX-a din cadrul instituţiilor de învăţământ arondate acestor localităţi. Activităţile fac parte din cadrul programului „Acum ştii! Tu alegi!” , elaborat de către cele 3 instituţii menţionate anterior, având ca scop prezentarea unor noţiuni juridice privind răspunderea juridică, fapte penale şi contravenţionale pretabile a se comite în instituţiile de învăţământ, sancţiuni şi pedepse şi nu în ultimul rând, prezentarea unor cazuri petrecute în unităţile de învăţământ teleormănene.

Acest program face parte din cadrul unei ample şi continue acţiuni desfăşurate de către instituţiile abilitate să prevină şi să combată faptele antisociale, în special cele din mediul şcolar, acolo unde se acordă un interes sporit segmentului preventiv-educativ.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*